Putin čestitao Novu godinu: Nikada se nećemo povući, nema te sile koja nas može podijeliti

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je tradicionalnu novogodišnju čestitku građanima. Novogodišnje obraćanje prvi su vidjeli stanovnici Kamčatke i Čukotke, gdje je Nova godina počela.

Putinovo novogodišnje obraćanje biće prikazano na cijeloj teritoriji Rusije prije ponoći po lokalnom vremenu u svim vremenskim zonama.

U svom obraćanju Putin je rekao da je u protekloj godini mnogo urađeno i da je Ruska Federacija čvrsto branila svoje interese i vrijednosti.

Predsjednik Rusije takođe je izjavio da „Rusija mora da ide naprijed i stvara budućnost“.

„Ispraćamo 2023. godinu, ona će vrlo brzo postati dio istorije i moramo da idemo naprijed, stvaramo budućnost. U protekloj godini smo vrijedno radili i uradili mnogo, bili ponosni na zajedničkim dostignućima, radovali se uspjesima i bili čvrsti u odbrani nacionalnih interesa, naše slobode i bezbjednosti, naših vrijednosti koje su nam bile i ostale nepokolebljiva podrška“, dodao je ruski lider.

Nikada se nećemo povući, nema te sile koja može da podijeli ruski narod, jasan je Putin.

„Više puta smo dokazali da umijemo da rješavamo najteže zadatke i da se nikada nećemo povući, jer nema te sile koja može da nas podijeli, natjera da zaboravimo sjećanje i vjeru naših otaca i zaustavi naš razvoj“, istakao je predsjednik države.

Kao najveću garanciju budućnosti zemlje ruski predsjednik naveo je činjenicu što se građani Rusije drže zajedno.

„Mi smo jedna zemlja, jedna velika porodica. Obezbijedićemo siguran razvoj otadžbine, blagostanje naših građana, postaćemo još jači. Zajedno smo. I to je najpouzdanija garancija budućnosti Rusije “, rekao je Putin.

Predsjednik je napomenuo da u svim vremenima Nova godina predstavlja nade i iskrene želje da se obraduju najbliži.

„Nadolazeća 2024. je u našoj zemlji proglašena za Godinu porodice, a prava velika porodica je, naravno, ona u kojoj djeca odrastaju, u kojoj vlada pažnja, toplina i briga o roditeljima, ljubav i međusobno poštovanje“, dodao je ruski lider.

„Danas želim da se obratim našim vojnicima. Svima koji su na borbenim položajima, u prvim redovima borbe za istinu i pravdu. Vi ste naši heroji. Naša srca su uz vas. Ponosni smo na vas, divimo se vašoj hrabrosti. Znam da sada osjećate ljubav svojih najbližih, najdražih ljudi. Moćnu, iskrenu podršku miliona građana Rusije. Podršku cijelog naroda“, naglasio je Putin.

Predsjednik je svim ruskim porodicama poželio sve najbolje, istakavši da istorija svake porodice „čini istoriju ogromne, lijepe i voljene otadžbine“.

„Njenu sudbinu stvaramo svi mi, multinacionalni narod Rusije“, naglasio je šef države.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.