Jokić maestralan u novoj pobjedi Denvera; Čikago i Dalas ne mogu bez Vučevića i Dončića

0

Denver Nagetsi su deklasirali Memfis Grizlise 142:105 uz još jednu maestralnu partiju Nikole Jokića. Upisao je 11. tripl-dabl u sezoni, a sve što je šutnuo u ovom meču završilo je kao koš. Inače u noći između četvrtka i petka odlično je igrao i Nikola Jović u dresu Majamija protiv ekipe Golden Stejta.

Tu su bile jedna trojka, deset dvojki i tri slobodna bacanja. Srpski centar je završio meč sa 26 poena, deset asistencija i 14 skokova. Uz njega je Džamal Marej upisao 23 poena, a Pejton Voson 20. Kod Memfisa je Desmond Bejn imao 23, dok je Dža Morent bio van tima zbog bolesti.

Denver je inače baš dominantno dobio ovaj meč, a posebno su Nagetsi dali gas u drugoj četvrtini pa je na poluvremenu bilo 17 razlike. Nagetsi inače već u petak igraju opet i to protiv Oklahome kod kuće.

Luka Dončić je propustio meč Dalasa i Minesote koji su Mevsi izgubili u Mineapolisu 118:110. Slovenac ima problema sa kvadricepsom, a Dalas ima problema da bez njega nađe konstantnost. Timbervulvsi su u dobroj formi i prvi su na Zapadu, a tandem Evards Gober je pokazao da odlično funkcioniše. Entoni Edvards je imao najbolji rezultat sezone sa 44 poena, Rudi Gober je dodao 10, a Karl Entoni Tauns 10.

Tokom treće četvrtine je Dalas imao u jednom trenutku poen prednosti, da bi Minesota serijom 15:3 napravila niz koji joj je omogućio da komfornije kontroliše rezultat.

Kod Mevsa nije igrao ni Kajri Irving pa je najefikasniji bio Tim Hardavej sa 32 poena.

Čikago nije imao na raspolaganju Nikolu Vučevića u porazu od Indijane 120:104. Crnogorski centar neće igrati bar još sedam dana zbog povrede prepone. Pejsersi su protiv Bulsa igrali po notama Tajrisa Haliburtona koji je imao 20 asistencija i 21 poen uz šut za tri 6/13. Takođe on nije imao izgubljenu loptu, pa je tako peti igrač u istoriji NBA koji je na jednom meču napravio bar 20 asistencija bez izgubljene lopte.

Pejsersi su duel prelomili polovinom četvrte četvrtine. Prije toga je čak Čikago i vodio, ali je serija 12:2 vratila Indijani kontrolu nad utakmicom. Kod Čikaga je Patrik Vilijams bio najefikasniji sa 22 poena.

Iako bez četvorice bitnih igrača Majami je dobio Golden Stejt Voriorse 114:102. Kod Majamija je čak 20 minuta u ovom meču dobio Nikola Jović i odlično se pokazao. Srpski reprezentativac je imao 11 poena, uz šut iz igre 4/5 i ovakav meč će mu sigurno značiti jer je tek peti put ove sezone bio na parketu, a zaista je imao i šta da pokaže. Majamiju nisu igrali Džimi Batler, Kajl Lauri, Kejleb Martin i Džoš Ričardson. U njihovom odsustvu osim Jovića odlični su bili Džamal Kejn sa 18 i Bem Adebajo i Haime Hakez sa 17 poena.

Loš je to bio meč za „ratnike“ koji su izgubili prvi put kod kuće još od polovine novembra, a Stef Kari i Klej Tompson su imali tek po 13 poena. Dario Šarić je dodao deset.

Lebron Džejms je dva dana pred svoj 39. rođendan imao 17 poena i 11 asistencija u pobjedi 133:112 nad Šarlotom. Lejkersi su gas dodali u drugom poluvremenu kada su treću četvrtinu dobili 41:23. Majkal Bridžis je kod Hornetsa imao 20 poena, a Entoni Dejvis 26 kod Lejkersa. Uz 30 poena Viktora Vembanjame San Antonio je dobio Portland 118:105. Vembi je predvodio svoj tim koji je sve vrijeme bio u prednosti, a kod Blejersa se istakao Džerami Grent sa 29 poena. Nju Orleans je u neizvjesnom meču bio bolji od Jute 112:105, a ključni su bili poeni Brendona Ingrama i Treja Marfija koji su zatvorili meč Ingram je imao 26 poena u ovoj utakmici.

Najzanimljiviji meč dana igrali su Boston i Detroit. Seltiksi su dobili 128:122 i to nakon produžetka, a tako su i odbranili svoj teren na kom ove sezone još nemaju poraz. Možda je i bilo neobično da najlošiji tim lige muči ekipu sa trenutno najboljim skorom. Pistonsi su vodili 21 razlike, ali su to ispustili, da bi u poslednjem minutu našli snage da izbrišu deficit od šest poena i da odu u produžetke. Ipak tu su Seltiksi zatvorili meč u dodatnih pet minuta kada je između ostalih Derik Vajt imao ključne poene.

Kristaps Porzingis je bio najbolji sa 35 poena, Džejson Tejtum je dodao 31 uz deset asistencija. Kejd Kaningem je imao 31 poen kod Detroita, a Bojan Bogdanović je dodao 17. Inače Pistonsi su doživjeli 28. uzastopni poraz čime su se izjednačili sa negativnim nizom Filadelfije od prije nekoliko sezona kada je bila popularna krilatica „vjeruj u proces“ u tom gradu.

 

(sportklub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.