Sferopulos: Igrači Efesa mogu da ubiju

0

Crvena zvezda se nakon 10 odigranih kola u Evroligi nalazi tek na 16. poziciji sa učinkom 3-7. Lošiji skor imaju samo Alba i Asvel, a očekivanja navijača su mnogo veća nakon pojačanja koja su stigla ljetos.

Pred sjutrašnji (petak) duel 11. runde protiv Efesa u „Areni” (20 sati) trener Janis Sferopulos rekao je da ekipa želi da napreduje i igra bolje.

Oni imaju veoma iskusne igrače i za mene to što imaju nekoliko odsutnih košarkaša zbog povreda neće promijeniti način na koji pripremamo utakmicu. Imaju oni mnogo solucija i načina na koji mogu da pokriju njihovo odsustvo. Znaju vrlo dobro kako se igra na vrhunskom nivou i zato moramo da budemo koncentrisani, pogotovo u odbrani, jer imaju igrače koji su veoma aktivni i „mogu da te ubiju“. Sa druge stane, ofanzivno moramo da igramo pametno”, istakao je grčki stručnjak.

Ima Zvezda šansu da se vrati u borbu za poziciju koja vodi u plej-of, jer je smatra Sferopulos elitno takmičenje kao maraton.

Želimo da napredujemo. Ni mi nismo srećni zbog poraza u prethodnim utakmicama i moramo da budemo jaki i spremni da igramo svaku utakmicu, i sledeću i sledeću. Naš prioritet je da protiv Efesa odigramo dobru utakmicu. Ne znamo još da li će Branko Lazić biti u timu, počeo je da trenira, odradiće i trening sa kontaktom, a u petak ujutro ćemo odlučiti da li će igrati ili neće. Adam Hanga još ne trenira, a Šabaz Nejpir će još dugo morati da nosi zaštitnu masku”, zaključio je Sferopulos.

SATNICA

Četvrtak: 18.45: Fenerbahče – Real Madrid, 19: Monako – Olimpijakos, 20.05: Makabi Tel Aviv – Alba Berlin, 20.30: Bajern Minhen – Virtus Bolonja,  20.30: Olimpija Milano – Žalgiris, 20.45: Partizan – Panatinaikos; petak: 20: Crvena zvezda – Anadolu Efes, 20.30: Barselona – Asvel, 20.30: Valensija – Baskonija.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.