TOMIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Zvezda je emocija, a Sferopulos džentlmen

0

 

Milan Tomić bio je izuzetno raspoložen zbog dolaska u svoj rodni grad, a predstojeći duel sa Crvenom zvezdom Meridianbet probudio je u njemu posebne emocije. Sudbina se malo igrala i namjestila mu da po treći put bude dio kluba sa istim bojama.

„Zato sam i pristao da dođem.“ našalio se Tomić na početku razgovora za Meridian sport.

Odmah je nastavio u ozbiljnom tonu i objasnio zašto je početkom jula odlučio da postane asistent Etorea Mesine.

„Veliko zadovoljstvo je raditi sa jednim od najboljih trenera u Evropi. Kada smo razgovarali oko mog ugovora, skoro da nije bilo ni razmišljanja da li da prihvatim ponudu Milana. To je jedno novo i veliko iskustvo za mene, pa sam odmah rekao – da. Nije bitno da li si prvi trener ili pomoćnik. Stvarno sam prezadovoljan što sam postao dio Olimpije. Sigurno da ne bih išao da budem pomoćnik bilo kome. Milano je na nivou NBA što se tiče organizacije i mnogih drugih stvari.“

Iako je prema prvobitnom planu ta ekipa trebala da dogura daleko, početak sezone nije bio kao što planirali. Posle devet kola imaju tri pobjede i šest poraza.

„Imali smo mnogo povrijeđenih igrača. Bili Beron je operisao lakat i još nije spreman. Nismo ga imali od samog starta. Flakadori se povrijedio, koji je tada bio jedini plejmejker pored Pengosa. Posle se i Lo povrijedio, pa smo čekali i njega. Sve je uticalo na naš rad. To je glavni faktor zašto smo počeli Evroligu na ne baš najbolji način.“ zaključio je Tomić.

Kada smo se dotakli Berona ekipa Meridian sporta je imala pitanje, pošto su zajedno su bili akteri Zvezdinih titula.

„Pravo zadovoljstvo je ponovo sarađivati sa Bilijem, velika sreća moja i njegova. On je fantastičan i kao igrač, i kao čovek. Zadržali smo kontakt svih ovih godina, tako da je izuzetno što smo opet u istom klubu.“

Milana Tomića smo pitali i šta misli o Nikoli Mirotiću, bez sumnje najvećoj zvijezdi italijanskog kluba.

„Prvi put radimo zajedno. Sada smo se upoznali. Prije svega bih istakao da je Nikola jedan predivan čovjek. Pravi gospodin. O igračkim kvalitetima ne treba mnogo da pričam i objašnjavam ko je Mirotić u evropskoj košarci. Imamo prelijepu saradnju, izuzetan odnos i još jedno veliko zadovoljstvo što radimo zajedno u Milanu.“

Da stvar bude još posebnija, pobrinuo se Janis Sferopulos, čovjek sa kojim je Srbin pravio izuzetne rezultate u Olimpijakosu.

„Pričali smo kada je potpisao za Zvezdu. Razgovarali smo u vezi Beograda i života, a rekao sam mu sve najljepše i najpozitivnije o klubu. Osim toga što smo sarađivali četiri godine u Olimpijakosu, Janis je moj veliki prijatelj, ali ćemo biti na različitim stranama i svako će se boriti za pobjedu svog tima. Posle utakmice možemo na kafu.“ rekao je Tomić.

Nastavio je da sipa komplimente na račun novog stratega Crvene zvezde Meridianbet.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.