Dodik: Komšić i Bećirović sastankom sa Kurtijem ugrozili suverenitet BiH

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Parizu ugrožavanje suvereniteta BiH i direktni akt rušenja države u koju se stalno zaklinju.

Dodik je ukazao da Komšić i Bećirović na ovaj način pokazuju da su spremni da priznaju ono što BiH ne priznaje i istakao da obojica vode licemjernu politiku, kao i da je njihov sastanak sa Kurtijem jedna u nizu smišljenih provokacija.

U slučaju BiH oni su više puta pokušavali da „drže lekcije“ predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću o suverenitetu i teritorijalnom integritetu, rekao je Dodik, a kada je riječ o južnoj srpskoj pokrajini onda to „zaborave“ i direktno udaraju na cjelovitost Srbije.

„Takođe, kada se spomene mirno razdruživanje u BiH, tada su im puna usta suvereniteta i ‘države’ BiH, ali su spremni da se miješaju u unutrašnja pitanja Srbije“, istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

On je ponovio da nema odluke BiH o priznanju samoprogalešnog Kosova i poručio da Srpska nikada na tako nešto neće pristati, bez obzira na stavove političara u FBiH.

Dodik izjavio je danas da je Srpska ponosna na srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, koja na svakom mjestu razgovara i popravlja ono što prave „politički paraziti poput Željka Komšića“.

„Ljudi poput hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića uništili su svaki rejting BiH. On i dalje pokušava da na svakom mjestu, koristeći priliku u poslednjem mandatu, ocrni Srpsku“, rekao je Dodik.

„To su poslednji trzaji Komšića, kojeg su svi pustili niz vodu, da se dodvori muslimanima, da naknadno dobije neku poziciju. BiH ne može napredovati nikada dok takvi tipovi, koji na račun prevare oduzimaju mjesto legitimnim predstavnicima, ruše osnovne ustavne principe na kojima ona postoji i održava se u ovakvom obliku. To ne doprinosi povjerenju i ova permanentna kriza to jasno pokazuje“, naglasio je Dodik.

Poručuje, da Republika Srpska ostaje privržena Dejtonskom sporazumu i da ne prihvata BiH mimo tog sporazuma.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.