Kordić: Sporazum koji smo potpisali nije idealan za nas, jer ne oslikava realnu političku snagu ZBCG

1

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Simonida Kordić kazala je da politički sporazum koji je potpisan predviđa da u prvoj fazi ZBCG preuzme najviše nadležnosti u parlamentu, a nakon godinu predviđa da uđe u izvršnu vlast, sa tri ministarstva i dva potpredsjednička mjesta.

“Sporazum nije idealan sa pozicije ZBCG, ne oslikava našu realnu političku snagu, ali je dio političke realnosti koja je proistekla iz tih pregovora. Mandatar je smatrao da on može da iznese jeste ova vrsta sporazuma, iako nije idealna. Imali smo odgovornost prema građanima da uradimo, a ne možete upravljati svim procesima”, kazala je ona.

Dodaje da su očekivanja ZBCG slična očekivanjima građana.

“Gospoda iz PES-a ostvarili su uspjeh, dominantno sa ekonomskim programom i najavama za povećanje životnog standarda. Svi navijamo za bolje ekonomske uslove života, važno je da efekat bude istinski kvalitetan”, navela je ona.

Dodaje da ZBCG ne odustaje od istinske ekonomske reforme, a to je aktiviranje realnog sektora u Crnoj Gori i pokretanje investicionih projekta te osnaživanje privrede.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Udjoste vi u zajednicki dps ,da perete pare preko jakih tajkuna i njihovih firmi.sad oslobodite ove zasluzne plotare posto ne smije bit dokaza za njih.prihvatili ste diktatorov program u potpunosti,pa posle nove ocekujem i da evivate.sram vas bilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.