Rusija ne želi da zavisi od drugih: Počinje proizvodnja replika

0

Rusija počinje proizvodnju replika djelova za Boing i Erbas.

U septembru ove godine Aeroflot i Rosatom potpisali su memorandum o saradnji prema kojem će kompanije proizvoditi vlastite replike djelova aviona Erbas i Boing koji se mogu koristiti za avione u Rusiji.

Trenutno su avio-kompanije u Rusiji prisiljene da se oslanjaju na vlastite inženjere da riješe probleme s održavanjem, umjesto da ih nabavljaju od evropskog i američkog proizvođača. Prema ruskoj novinskoj agenciji Izvestija, puna proizvodnja zamenskih djelova počeće u prvoj polovini 2024. godine, prenosi portal Avio press.

„Bićemo angažovani na razvoju, sertifikaciji i proizvodnji avio komponenti za sve tipove stranih aviona – za kabine, prtljažnike aviona, strukturalne popravke i tako dalje. Predviđene su sledeće oblasti: elementi filtera vazduha i vode; proizvodi od plastike, metala, kompozita, saća, gume; kompozitni proizvodi; elektronska oprema putničke kabine – pretvarači, izvori napajanja, senzori, komponente za grijanje i osvjetljenje, oprema za osvjetljenje i prikaz“, rekao je Aleksej Mihalik generalni direktor Aeroflota.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.