Spajić sa Rajnke o popisu: Podaci koje dobijemo moraju biti priznati od strane svih, učinićemo sve da proces bude najinkluzivniji

3

“Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Amerčke Države naš ključni partner i saveznik“, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Premijer je upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade .

Ambasadorka Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

„Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera“, zaključio je premijer.

3 Comments
  1. Vladimir komentariše

    Prekrstio premijer nogice.

  2. Сале komentariše

    Šta mu znači ovo da su potrebni popisni podaci priznati od svih relevantnih aktera? Da će smanjivati broj Srba da bi DPS priznao rezultate popisa?

  3. Q komentariše

    Ovo je sramota Crne gore ,koja je postala javna sa Prvoprekrečenim.Na žalost narod je glup da bi ovo kaznio.Ima li neka normalna e ropska zemlja gdje se vlast svako jutro prije posla prvo javlja na zaduženje zadataka u eprijateljsku SAD ambasadu ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.