Danilović čestitao izbor nove Vlade i rukovodstva Skupštine: Nekada se i s malo snage može uraditi mnogo

1

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović čestitao je izbor rukovodstva Skupštine, predsjednika Parlamenta, kao i izbor nove Vlade. Njegovo saopštenje prenosimo integralno.

„U ime Ujedinjene Crne Gore čestitam jučerašnji izbor rukovodstva Skupštine i predsjednika Parlamenta, a naravno i jutrošnji izbor Vlade.

Pobjede nisu uvijek očigledne jer se može pobjeđivati na različite načine. Porazi su neumoljiviji i liče uvijek jedni na druge. Nekada se i s malo snage može uraditi mnogo, a nekada velika snaga potone u žuč poraza. Nije danas presudno važno da li je sve po pravdi i zasluzi. Nije, jer u politici i životu pravda umije da okasni. Ipak, stišaće se galame i razbistriti prilike, vidjeće se skriveno i neiskreno. A sve je moglo da izgleda zlokobno drugačije da smo svi odustali od „ispravljanja krive Drine“. Moglo se desiti, i to sa lakoćom koja je već igrala pred vratima, da sinoć i jutros poraženi DPS bude veliki povratnik i pobjednik. Bilo bi to mnogo strašnije ruganje pravdi i pljuvanje istini u lice.

Sinoć je DPS pokazao da sa lakoćom umije i može biti najgora opozicija ikad, a konkurencija je velika – mi smo svjedoci.

Ropac iz kojega su sijali mržnju i nedostatak bilo kakvog plana i vizije pokazali su tu partiju u svijetlu primitivnog ijeda i nabijeđenog patriotizma od kojeg pripadne nekakva zaboravljena fiziološka muka. Ipak , nisu sami i to im može biti utješno. Anamalni krikovi čuju se iz uspostavljene većine zbog čega ćemo morati gajiti oprez i vlastiti duh nepristajanja. Andriji Mandiću neće biti lako, a onima koji ga poštuju i vole biće teže. Ipak , zbog davnih vremena, zbog onih progonjenih ljudi koji su vjerovali bez uzmaka, zbog istrajnosti, šikane i raspinjanja po naručenin oglasima izdaje, želim mu odmjerenost i uspjeh – u zlu se ne podaj, u dobru se ne ponesi. S Milojkom Spajićem neće biti lako. Ipak , zbog novijih vremena, zbog probuđenih nada, zbog gorljive želje da bude drugačiji, volio bih da donese uspjeh svima.

Ogromna je, međutim, razlika između političkog lidera i državnika, ovo drugo je teško navježbati. Tvrdoglavost je odlika nesigurnih, a osetoljubivost poniženje strpljenja i mudrosti. Ako pobijedi sebe mogao bi obradovati Crnu Goru. Za taj unutrašnji boj treba vrijeme duže od mandata Vlade. Ipak , možda pokuša. Navijam za taj pokušaj čistoga srca i zbog dobra svih. Što se mene tiče raskusurali smo se – njemu politička, a meni životna pobjeda.“

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    On će do Nove, a ti ćeš duže, ne plaća te mafija! 😃

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.