Evro kup: Šabac prošao, Partizan se nada, Radnički i Valis ispali

0

Vaterpolisti Šapca odigrali su sjajan turnir na svom bazenu. Slavili su protiv Dinama iz Bukurešta sa 15:4, Noisi L’Seka sa 13:9, italijanske Ortiđe sa 11:9 (4:2, 1:3, 4:2, 2:2).

Šabac je izborio plasman u TOP 16 fazu, a sa turnira u Šapcu, društvo će mu praviti italijanska Ortiđa. Na turniru je igrao i Valis iz Valjeva, koji je poražen od Ortiđe i Noisi L’Seka, a slavio je protiv Dinama iz Bukurešta.

Golove za Šabac u velikom derbiju protiv Ortiđe postigli su: Nebojša Toholj i Ognjen Stojanović po tri, Andrija Korać dva, Aljoša Mačić, Mitar Maraš, Mihajlo Repanović po jedan. Kod Ortiđe, Filipo Ferero je postigao pet golova.

Vaterpolisti Šapca – Foto: VK Šabac

Šabac je odlično otvorio meč, dobio je prvu dionicu sa 4:2, Ortiđa je do poluvremena stigla do izjednačenja, a Šapčani ponovo stekli dva gola viška. Stečeni kapital su čuvali do kraja meča.

Partizan je nadigrao francuski Set 17:7 (6:3, 5:1, 4:1, 2:2) i danas će protiv domaćina turnira Duizbugra igrati direktan duel za prolazak u narednu rundu, koju je obezbijedila Savona.

Golove za Partizan postigli su: Luka Gladović, Nikola Giga, Marko Dimitrijević, Vuk Drašković po tri, Dušan Trtović dva. Strahinja Krstić, Petar Tomić, Petar Smiljević po jedan. Kod ekipe Seta, Luis Da Silva i Tom Saton su postigli po dva gola.

Partizan je kontrolisao dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta, stigao je do dragocenog trijumfa.

Het-trik Draškovića – foto: Krsto Vulović

Ono što donekle brine ekipu Partizana je činjenica da će u poslednjem kolu snage odmeriti Savona koja je već obezbijedila plasman u TOP 16 fazu i Palermo, koji bi eventualnom pobjedom preskočio Partizan….

Neprijatno je na turniru u Rijeci iznenadio Radnički. Kragujevčani su nakon domaćeg Primorja (6:8), poraženi od Solarisa iz Šibenika 9:10 (2:5, 1:1, 4:2, 2:2), pa su ostali bez šansi za plasman u TOP 16 fazu.

Detalj sa meča Radnički – Solaris – foto: KVK Radnički

Golove za Radnički postigli su: Lazar Vićković tri, Miroslav Ranđić dva, Nemanja Stanojević, Filip Janković, Sandro Adešvili, Valiko Dadvani po jedan. Prevagu na tasu Solarisa, doneli su Roko Pelicarić sa pet i Noa Burburan sa četiri gola.

Sa turnira u Rijeci, plasman u TOP 16 izborili su Primorje i Solaris, a utakmica između Radničkog i rumunske Oradee će biti lišena rezultatskog značaja.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.