Milojko u stvaranje Vlade kreće, pola Evorpe sad hoće, a pola neće

0

Piše: Spasoje Tomić, politički analitičar

Imao sam priliku da u kampanji 2020. godine za avgustovske izbore upoznam Milojka Spajića,štaviše više puta je imao zaduženje da me preveze od tačke A do tačke B (zli jezici bi rekli da mi je bio vozač), pa sam tada vidio da se radi o čovjeku koji ima određeno znanje, ali sam svakako mislio da od njega ne može biti barem u dogledno vrijeme ništa više osim nekog savjetnika ministra ili sekretara sekretarijata u najboljem slučaju.

Ali ne lezi vraže, Milojko je postao ministar, pa sada mandatar. Milojko u proces formiranja Vlade kreće. Milojko u proces formiranja vlade po ko zna koji put kreće, ali sada postoji veći problem nego na početku, on kreće ali pola Pes hoće ali pola u takve Vlade neće! Pola neće jer Milojko ne želi Zbcg, a oni ne žele da budu sa BS sa Albanskim partijama, sa crnogorskim političkim predstavnicima a da nema Srba odnosno njihovih predstavnika u Vladi. I naravno, to je ispravno, za razliku od druge polovine koja hoće bilo kakvu Vladu, po cijenu da u nju uđe i Bemaks tj htjedoh reći SD, ili taman misliš da od DPS-a neće ostati ni sjenka a pojavi se kao podržavalac Milojkovog nauma Mehmed Zenka.

Pa to ni u najluđim snovima ne smije da se desi. Mora biti stopirano, restartovano i vraćeno na početak, da se sve dogovori, transparentno i sa otvorenim kartama, bez berzanskih špekulacija moj dobri Spajiću, bez da se osvrćeš na Feltena, jer te Felten nije glasao, nije ni Džudi, pa ma koliko se njima ne sviđalo što bi u vlasti trebalo da bude antinato koalicija, ta koalicija nema problem sa EU, ali nema ni problem da kaže da Kosovo nije država kao što i nije i da CG mora postati i srpska, jer ako ne postane, već se ode u segregaciju, nema nama političke ni socijalne stabilnosti, već nas čeka izvjesna budućnost Kolumbije na Jadranu, samo sa nekim novim licima, koja bi valjda opet trebalo da budu servilna, antisrspka i korumpirana kao što su bili oni koje smo na izborima 2020. oborili, braneći i našu SPC i naš identitet srpski.

Pa u skladu sa zavjetom koji smo dali da ćemo braniti svetinje, a svetinja je i srpski jezik, svetinja je i srpstvo mi nećemo moći da sjedimo skrštenih ruku ukoliko neko pokuša da nas vrati u 2006.

Neka bude što biti može, neka bude Vlada sa političkim predstavnicima Srba, neka bude što biti može, neka bude sloboda za Mila Božovića!

(ADRIA)

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Drugi pišu“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.