Milinković: Mnogi su izgubili vjeru u crnogorski fudbal, put ka ozdravljenju je efikasna igra

0

Budućnost je u 3. kolu Meridianbet 1.CFL  na novom debiju Mladena Milinkovića na klupi savladala Rudar pod Golubinjom rezultatom 4:0.

„Plavi“ su rezultatski lako preskočili jedno od najtežih gostovanja (u Pljevljima sada imamo skor 10 pobjeda, 11 remija, 11 poraza), upisali prvi trijumf u prvenstvu, a golove su postigli Vasilije Adžić, Miloš Brnović i Petar Grbić (dva), dok su asistencije upisali Ognjen Gašević, novajlija Milan Vukotić i Đorđije Pavličić.

Podgorički tim je tako napravio dobru uvertiru pred derbi meč sa Dečićem u srijedu pod Goricom u 20 sati (odložena utakmica 2. kola), na neki način je zaliječio evropske rane, ali šef stručnog štaba Mladen Milinković nije euforičan nakon ubjedljivog trijumfa.

Bez obzira što smo slavili sa 4:0, na mene je Rudar ostavio jako dobar utisak. Radi se o jednoj poletnoj ekipi i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti mnogo bolji“, hvalio je rivala iskusni strateg, koji se nadovezao.

Pobijedili smo rezultatski ubjedljivo, ali to igrom nije bilo tako – jednostavno, iskoristili smo neke greške protivnika. Evidentan je bio umor moje ekipe od evropske utakmice, tako da nismo imali – pogotovo u prvom poluvremenu – ni cirkulaciju lopte, ni brzih, ni dobrih rješenja, ali izmjenama u drugom poluvremenu je to malo bolje izgledalo. Naravno, daleko od onoga kako želimo da Budućnost izgleda“, direktan je Milinković.

Međutim, u gustom rasporedu na početku sezone (Rudar, Dečić u srijedu, Jezero u nedjelju) krajnji rezultat je najvažniji.

To sam rekao i igračima, sada je najvažniji rezultat, posebno do te prve reprezentatitvne pauze. Za nas je mnogo bitno da osvajamo bodove, a onda iz utakmice u utakmicu da počinjemo da dižemo i neki kvalitet igre“, jasan je 55-godišnji trener, koji ima ogromno poštovanje za svakog rivala na domaćoj sceni.

Svaka utakmica je bitna, svaki protivnik ozbiljan bez obzira šta ko mislio. Ne osvajaju se bodovi tako lako u ligi, gotovo svako svakoga može da pobijedi, tako da je svaka utakmica za nas bitna i ući ćemo u nju maksimalno ozbiljno. Nadam se da ćemo nastaviti da bilježimo dobre rezultate, jer je za nas bitno da počnemo da pravimo kontinuitet“.

Novi–stari šef stručnog štaba Budućnosti još traži dobitnu kombinaciju, imaće više opcija kada se na teren vrate povrijeđeni Balša Sekulić i Stefano Almeida, a Budućnost je pod Golubinjom igrala u sljedećem sastavu: Pavličić, Ignjatović, Đuričković, Adžić, Gašević, Sekulović, Mirković, Adžić, Brnović, Grbić, Mrvaljević. Priliku sa klupe su dobili povratnici Adnan Orahovac, Milan Vukotić, te Vladimir Perišić i Ivan Novović.

Ko god bude igrao, ciljevi našeg klub u aktuelnoj sezoni se znaju…

Kada pričamo o velikim ekipama, ne u Crnoj Gori, nego bilo gdje na svijetu, svaka ta ekipa mora da se bori za naslov prvaka i trofej Kupa. Naši ciljevi su nepromijenjeni u odnosu na svaku sezonu, pokušaćemo da osvojimo oba trofeja, ali normalno – ne zavisi sve uvijek od nas, jer i protivnici igraju fudbal“, poručio je Milinković za klupski sajt.

Milinkoviću je trenutno fokus na kvalitetnijoj igri.

Prvenstvo je dugo, tako da je još rano da se govori o nekim naslovima i titulama. Prije svega, mi moramo dosta da radimo kako bismo podigli kvalitet igre i pokušali da privučemo gledaoce na stadion sa nekom lijepom i efikasnom igrom. To je jedini put da se „ozdravi“ i da narod ponovo počne da vjeruje. Kao što vidite, mnogi su izgubili vjeru u crnogorski fudbal, a na igračima, na trenerima i svim ljudima koji su oko kluba je da pokušamo da podignemo kvalitet kako bismo razuvjerili te ljude i kako bismo pokazali da idemo naprijed“, jasan je Milinković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.