NBA: Dejvisu astronomski ugovor

0

Los Anđeles Lejkersi su odradili još jedan odličan posao, dogovorili su produžetak saradnje sa Entonijem Dejvisom.

Produžetak saradnje, odnosno novi ugovor će mu donijeti najveću godišnju zaradu u istoriji najjače lige svijeta, s ozbirom da će Dejvisova primanja u prosjeku iznositi 62.000.000 dolara po sezoni. Sve skupa, u narednih pet godina Lejkerse će to koštati 270 miliona dolara.

Dejvis je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju 17. titule za klub iz Los Anđelesa, a prethodne sezone je igrao i finale Zapada, gdje ipak nije mogao izaći na kraj sa sjajnim Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima.

Prosječno je postizao 26 poena, 12 skokova i dvije blokade u takmičarskoj godini za nama, uz 56% preciznosti iz igre (najprecizniji učinak u karijeri).

Četiri puta bio biran u prvu NBA petorku, a u pet različitih sezona je prosječno bilježio 25 poena i dvije blokade. Više takvih godina su imali samo Šakil O’Nil i Karim Abdul Džabar. U minulom plej-ofu postao je tek treći igrač Lejkersa sa 50 blokada u doigravanju, takođe iza O’Nila i Džabara.

Padaju rekordi ovog ljeta u NBA, pošto je nedavno i Džejlen Braun dobio najveći ugovor u istoriji težak 304.000.000 dolara, a trener Monti Vilijams je potpisao sa Detroitom šestogodišnju saradnju vrednu 78.500.000 dolara.

Što se tiče Lejkersa, utisak je da su ovog ljeta odradili sjajan posao. Pored Dejvisa, su nove ugovore potpisali su i D’Anđelo RaselOstin Rivs Rui Hačimura, dok su u klub stigli Gejb Vinsent, Torijan Prins, Kem Rediš i Džekson Hejs kao slobodni igrači, kao i Džejlen Hud Šifino Maksvel Luis sa NBA drafta.

 

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.