Kovačević potpisao Povelju o bratimljenju Nikšića i Trebinja

2

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem potpisao Povelju o bratimljenju dva grada.

„Danas sam imao čast da na praznik Svetog Atinogena, na godišnjicu bitke na Vučjem dolu, u kojoj su Crnogorci i Hercegovci pobjedili Turke, u ime Opštine Nikšić potpišem Povelju o bratimljenju sa Gradom Trebinjem zajedno sa mojim kolegom Mirkom Ćurićem“, saopštio je Kovačević.

Cilj je da u budućim vremenima, kako je istakao Kovačević, „zajedničkim snagama, čuvajući mir, gradimo evropsku budućnost“.

„Simbolično, na mjestu na kom su srpski vitezovi, Crnogorci i Hercegovci, bili bitku za slobodu i jedinstvo, danas smo samo formalno potvrdili saradnju koju Nikšić i Trebinje već imaju na polju kulture, turizma, privrede, kao i tradicije i istorije kroz obilježavanje značajnih datuma, poput godišnjice bitke na Vučjem dolu“, zaključio je Kovačević.

2 Comments
  1. Komsija odozgo komentariše

    Šta li će ti povodom ovoga sekta DPS sada izmisliti?
    Mozda da je pogrešno proslavljati godišnjicu oskobodilačke bitke….jer oslobađanje je bilo nepotrebno. Montenegrinci i Turci valjda žive u tisućljetnom međuvjerskom skladu.Tako sekta kaže.
    A mrčni Montenegrinci vjeruju sekti.
    Nešto će lajati, naći će paščadija razlog. Evo u opklad.

  2. Djuka komentariše

    Montenegrinci se stide Vucjeg dola… da im ne zamjere Ervin i Suljo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.