Hrabre juniorke stale na korak od iznenađenja

0

Ženska juniorska reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu Evropskog prvenstva od vršnjakinja iz Norveške rezultatom 27:26 (11:13).

Deset sekundi prije kraja borbene Srpkinje imale su napad za vođstvo pri rezultat 26:26, ali je ruka sjajnog krila Dunje Radević zadrhtala te je golmanka norveške ekipe bila uspešnija.

Ono što našem krilu nije uspjelo, realizovala je igračica iste pozicije suparničke ekipe, Gronštad i tako odnijela svojoj ekipi čitav plijen.

U ekipi Srbije najefikasnije bile su Aleksandra Vasić sa devet postignutih golova i Tamara Mandić sa golom manje, ali i sa čeličnim živcima da u drugom dijelu igre bude gotovo nepogriješiva u šutevima sa penala. Mandićeva je proglašena za najbolju igračicu u ekipi Dragana Markova.

„Ostaje žal za ovom utakmicom, ali sutra je novi dan, nova utakmica. Moramo da se fokusiramo i da podignute glave izađemo na teren zbog svega što smo danas prikazale“, istakla je Mandićeva.

Selektor Srbije, Dragan Markov, prokomentarisao je današnju utakmicu i osvrnuo se na narednog protivnika.

„Do deset minuta pred kraj poluvremena kontrolisali smo rezultat, a samim tim i utakmicu. Početkom drugog poluvremena nastala je kriza koju ekipe poput Norveške umiju da kazne. Tu smo zbog velikog broja tehničkih grešaka ušli u problem, ali smo prije svega kroz odbranu držali priključak. Najbitnije je odmoriti za utakmicu sa Mađarskom koja je u ovom uzrastu možda i kvalitetnija ekipa od Norveške. Obnova energije je prioritet da bi djevojke mogle da pruže svoj maksimum.“

Ponovo je Srbija u prvom dijelu igre bila znatno bolja ekipa od protivnika, u nekoliko navrata imala čak prednost i od četiri gola razlike, ali se na odmor otišlo samo sa plus dva.

U drugom dijelu igre iako su Norvežanke u trenucima manjka koncentracije zbog umora Srpkinja preokrenule rezultat, hrabre devojke u bijelim dresovima se nisu predavale i sve vrijeme su disale za vratom protivniku.

Ostaje žal što prvenstvo nije otvoreno pobjedom ili nerješenim rezultatom, ali su ovakvom partijom i dajući svoj maksimum juniorke pokazale da dostojno predstavljaju srpski dres.

Podršku sjajnim juniorkama pružio je u selektor najboljih srpskih rukometašica, Uroš Bregar, koji je došao u Rumuniju da podrži ovu grupu devojaka i pokaže da računa na njih u budućnosti.

U drugoj utakmici grupe C, Mađarska je slavila protiv Francuske u uzbudljivoj završnici rezultatom 30:29. Mađarice su naredni protivnik Srbije, u petak, 7. jula u podne. Direktan prenos moguć je preko EHTV sajta uz prethodno kreiranje naloga za besplatno gledanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.