Damjanović: Ukoliko na formiranje Vlade Zapad bude dominantno uticao, DPS će dati manjinsku podršku Evropi sad!

8

Ukoliko zapadni centri moći dominantno budu uticali na formiranje buduće izvršne vlasti, mislim da će DPS u Skupštini podržati manjinsku Vladu Pokreta Evropa sad, na isti način na koji su podržali Vladu Dritana Abazovića, ocijenio je politički analitičar Igor Damjanović.

On je naglasio da će na kraju presudna biti riječ amaričkog specijalnog izaslanika za tzv. Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara koji, kako tvrdi Damjanović, ima uticaj na sve političke subjekte u Crnoj Goru, izuzev koalicije Za budućnost Crne Gore.

– Nažalost, biće veoma jak Zapada na formiranje Vlade. Bilo koja Vlada da se formira ona neće mnogo talasati. čak ukoliko u nju uđe i bivši DF. Za formiranje vlade biće dominantna volja zapadnih centara moći, prije svega Gabrijela Eskobara. Prvo je Zdravko Krivokapić bio potpuno lojalan Eskobaru i svim mogućim zapadnim ambasadama, međutim, u jednom momentu odlučili su sklone njega, Spajića i Milatovića i u prvi plan gurnu SNP. Eskobar se više puta sretao sa rukovodstvom SNP-a i ubježivao ih je da uđu manjinsku Vladu koju je predvodio Dritan Abazović. Mislim da on, liše bivšeg DF-a, ima  uticaj na manje-više sve političke grupacije koje su izašle na izborima.

Ukoliko bude dominantna volja zapadnih centara moći, mislim da će se vlada formirati na način da će DPS dati manjinsku podršku Vladi Evrope sad, na isti način na koji su formirali manjinsku Vladu Dritana Abazovića. Ta vlada bi trajala onoliko koliko to bude htio Zapad- naveo je Damjanović.

Alternativa formiranju Vlade koju bi manjinski podržao DPS, Damjanović vidi u izvršnoj vlasti koja će počivati na iskazanoj volje 70 odsto građana.

– Druga mogućnost je da se formira ona vlada koju želi 70 odsto građana Crne Gore, jer niko ko je glasao Evropu sad, koalicije Za budućnost Crne Gore i Hrabro se broje, SNP i ove male partije koje nisu prošle cenzus , ne želi bilo kakav uticaj DPS-a na buduću vladu. Iskreno se nadam da će političari pokazati odgovornost prema volji naroda, da će se objediniti i izaći pred svijetom sa jasnim stavom da neće promijeniti sppoljnopolitčke prioritete, ali da će zahtijevati da im se DPS ne gura u zagrljaj – poručio je Damjanović.

8 Comments
  1. Ozad Furundžić komentariše

    Neka ,neka.Neka bude naopako.
    Narod koji je glasao sektu DPS ne može se preko noći opametiti. Evo vam ga sad,glupanderi. Ne valja vam Andrija?
    E valjaće vam cirkus : lgbitijevci,Ervin i Milojko,podržani od sekte DPS. Stoko.

    1. Max komentariše

      Cuti I furunaj

    2. Дамјан komentariše

      Damjanoviću ne mlati nije Krivokapić odan Eskobaru nego ovi tvoji što su ga srušili

  2. Plotari komentariše

    Ovo diktiraju gadovi sa zapada od pocetka ,naredili su vam da napravite novi zajednicki dps.ali vidjeli ste koliko je naroda izadlo.nisu svi plotari odnosno spijuni u cg .ima postenoga naroda.nemozete parama kupit ,to crte vidjet u buducnosti .zna to diktator najbolje.od 2006 sto je postiga .trides posto mu pjeva himnu .isto ka podrska za nato .ako smijete popis i referendum za zastavu i himnu .

  3. Ivi komentariše

    Tačno, uticaće i tako će biti.

  4. q komentariše

    Ja bi se sramio da sam Crnogorac i da izlazim na izbore a da moj glas nista ne znači ako Eskobar drugačije želi.Biti rob je san svakog Ambasadorijanca.

  5. q komentariše

    Nije zapad kriv što ovdje živi stoka !

  6. Q komentariše

    Robovi .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.