Obustavlja se nastava na sjeveru KiM: Djeca i roditelji u strahu od kosovske policije

1

Na današnjem sastanku načelnika Školske uprave i direktora škola na sjeveru Kosova i Metohije jednoglasno je donijeta odluka da se do daljeg ne održava nastava.

Ta odluka donijeta je poslije brojnih poziva i poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja, u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbjednost svoje djece.

Jer, u neposrednoj blizini škola, kao i na mjestima koja vode do istih, nalaze se kosovski policajci pod punom ratnom opremom, uključujući i oružje, kao i transporteri na samim ulazima u škole, zbog čega su djeca i roditelji uplašeni.

Poslije sastanka zvanično je saopšteno da „u svim školama na sjeveru Kosova i Metohije, zbog prisustva kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbjedno izvode nastavu.

Zbog navedenih razloga, a u interesu zaštite učenika, nastava se prekida sve dok postoje navedeni razlozi. Tačnije, dok se policajci ne povuku.

Roditelje će razredne stariješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

1 Comment
  1. qyu komentariše

    Podržava mnogo toga sta je Vučić uradio za Srbiju,ali ne podržavam zastavu neprijateljsje EU u predsjednistvu Srbije niti njegovo pregovaranje sa Nato okupatorima i prestavnicima MZ Kosovo u Briselu dok ne isoune svoj dio obaveza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.