Atletiko deseti put uzastopno savladao Osasunu: Espanjol izašao iz opasne zone

0

Fudbaleri Atletika ubjedljivo su pobijedli Osasunu (3:0) u utakmici 35. kola španske Primere i zvanično osigurali plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Da Jorgandžijama prija da igraju protiv ekipe iz Pamplone govori i statistika: ovo im je bila deseta uzastopna pobjeda protiv pomenutog rivala!

Madridski crveno-bijeli poveli su u finišu prvog poluvremena. Gol je u 44. minutu postigao Janik Fereira Karasko poslije odlične kontre i ubačene lopte najboljeg asistenta lige Antoana Grizmana. Bila je to 13. asistencija u Primeri za francuskog internacionalca i šesti pogodak u sezoni za Karaska.

U drugom poluvremenu još bolja igra fudbalera u crveno-bijelim dresovima, a ubjedljiv trijumf donijeli su Saul Nigez u 62. i Anhel Korea u 82. minutu.

Tim Dijega Simeonea je tri kola pre kraja i matematički obezbedio plasman u Ligu šampiona, ali će do kraja sezone voditi veliku borbu sa gradskim  rivalom Realom u borbi za drugo mjesto. Nakon ove pobjede sa utakmicom više ima bod više od ekipe Karla Anćelotija.

 

Espanjol se grčevito bori za goli život u Primeri. Današnja pobjeda u Madridu nije ih pomjerila iz zone ispadanja, ali mogla bi da bude izuzetno važna u raspletu sezone.
Gosti iz Barselone slavili su na stadionu Valjekas protiv Rajo Valjekana rezultatom 2:1.

Poveli su golom kapitena Serhija Dardera u 23. minutu, izjednačio je dojučerašnji igrač Espanjola Raul De Tomas sa bijele tačke u 42. minutu i tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

Gol odluke postigao je mladi Niko Melamed prvim pogotkom u sezoni, ali nevjerovatno važnim za njegov tim. Prethodno je Darder pogodio prečku, a 22-godišnji fudbaler odbitak sproveo u mrežu Rajo Valjekana.

Espanjol je poslije ove pobjede ostao na pretposlednjem mjestu, ali sad tri kola prije kraja ima samo bod manje od Valjadolida i Hetafea, odnosno tri od Valensije…

Rezultati – petal: Kadiz – Valjadolid 2:0 (0:0) /Bongonda 69, 76p/, subota: Đirona – Viljareal 1:2 (1:1) /Lopez 24 – Pino 9, Moreno 90+4/, Atletik Bilbao – Selta Vigo 2:1 (1:0) /Vilijams 5, Berenger 54 – Larsen 50/, Almerija – Majorka 3:0 (2:0) /Lazaro 12, 42, 58/, Hetafe – Elče 1:1 (1:1) /Hadadi 8 – Boja 45+1/, Barselona – Sosijedad 1:2 (0:1) /Levandovski 90 – Merino 5, Serlot 71/, nedjelja: Rajo Valjekano – Espanjol 1:2 (1:1) /De Tomas 42p – Darder 23, Melamed 59/, Atletiko Madrid – Osasuna 3:0 (1:0) /Karasko 45, Nigez 62, Korea 82/,  18.30: Valensija – Real Madrid, 21: Sevilja – Betis.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.