Zna se ko je bio pokrovitelj kriminala: Crna Gora će prodisati kada se državni aparat očisti od korumpiranih činovnika!

3

Hapšenja visokih funkcionera i službenika u Upravi policije, koji su bili aktivni pripadnici i saradnici kavačkog narko-kartela, uznemirili su sve dobronamjerne građane i domaću javnost. Ono što je bilo opštepoznata činjenica decenijama unazad ovih dana dobija svoju potvrdu, kao i tvrdnje premijera Abazovića na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu iz oktobra prošle godine kako je Đukanović ‘’politički pokrovitelj šverca cigareta i kokaina’’, a njegova politička organizacija (DPS) samo politička produžena ruka organizovanog kriminala.

Premijer Dritan Abazović aludirao je na jednog od uhapšenih policijskih službenika, uhapšenog u aktuelnoj akciji istražitelja, kada je govorio da jedan od uhapšenih spada u top pet krijumčara kokaina na području Evrope. Aktuelna istraga, kako su saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući i Europol.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom ove godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, kada je i rečeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju prošle godine, po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine. Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori i otvorena aktuelna mega-afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Kada se na sve doda i slučaj bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića, kojeg je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo 9. decembra prošle godine, onda je i onim najnezavenijima jasno do kojeg stepena je metastazirao državni aparat, razjeden korupcijom i spregom sa organizovanim kriminalom. Sumnja se da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, te u tom periodu postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

Rasturanje Đukanovićeve mafiokratije nema alternativu i mora biti sprovedeno do kraja, mafiokratski sistem stvaran decenijama mora biti demontiran, a čišćenje državnog aparata od korumpiranih činovnika se izvršiti temeljno, odlučno i odvažno. S tim u vezi, 2. aprila Đukanović mora biti konačno sklonjen sa javne i političke scene, a onda ući i u formiranje jake, političke vlade nakon vanrednih parlamentarnih izbora, sa jasnom većinom, čime bi se stabilizovale političko-bezbjedonosne prilike, a proces rasturanja Đukanovićeve mafiokratije, na zadovoljstvo cijele Crne Gore, uspješno priveo kraju.

3 Comments
  1. Plotari komentariše

    Krenuli ste sguzice ,a glavu nesmijete ni pomenut.pustite te price za malu djecu .postare ste stavili kao glavne mafijase ,a glavni vam i dalje diktiraju sto da radite.

  2. Ndkfjd komentariše

    Da vidimo koje institucije nisu oslobodjenje DPS funkcionera:

    1. Centralna banka
    2. Agencija za sprecavanje korupcije
    3. Drzavna revizorska institucija
    4. Uprava za kadrove
    5. Agencija za telekomunikacije
    6. Agencija za energetiku
    7. Ombudsman
    Glavno Sudski savjet i sve sudije od prekrsava do vrhovnog sisa-98% dps kadar a 2 % sateliti dps

    Tuzilastvo 90% dps i sateliti a ustavni 60% DPS.

    DF NE MOZE, GRADZANI NE SMIJU.

    ALI MORAMO IZACI DA NABIJEMO 49/81 I KO BUDE PRAVIO OPSTRUCKIJE ZNAMO DA RADI ZA DPS. NEMA IDELANOG ALI MORAMO IZAC , JEDINSTVENA PRILIKA DA DPS STAVIMO NA 20 MANDATA. JEDVA CEKQM IZBORE JER TREBALO BI DA KRENU JAKE REFORME, AKO SE ODLOZI JOS GODINU DPS MOZE UJACATI JER OVA VLADA DRITANA NIJE NEMA JEDINSTVENOST I PODRSKU IAKO JE DOBRE STVARI URADILA.
    NAROD VAM DAJE PONOVO SANSU, A MILO JE POVUKA DVA JAKA POTEZA, OBALIO 42 VLADU I RASPUSTIO SKUPSTINU I SAD IMARE TRECU SANSU DA SE DOGOVORITE

    Zasto ?
    Sigurno ovi opasno lobiraju a ovi razjedinjeni i me smiju.

  3. Macak komentariše

    Samo da uhapseni ne iskoriste balkanski fenomen zvani-priznavanje krivice, pa da dobiju 7 mjeseci kucnog pritvora…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.