Božović: Budva ponovo spremna da ustupi plac za gradnju stanova zaposlenih u MUP-u i UP

0

Opština Budva spremna je da ponovo ustupi plac za gradnju stanova za zaposlene u Ministarsrtvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi policije (UP).

Na taj način u Opštini žele da stimulisala policijske službenike da se zaposle u Budvi, zbog izraženog deficita kadra u Odjeljenju bezbjednosti.

To je danas saopštio predsjednik Opštine Budva Milo Božović, koji je u svom kabinetu razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem.

Božović je naveo da je lokalna uprava već odredila plac za buduću zgradu za policijske službenike, kao i placeve za zaposlene u Morskom dobru, Domu zdravlja, Upravi za katastar…

Upućen je i zahtjev obrađivaču Prostornog urbanističkog plana da te lokacije tretira za te namjene.

„Opština je opredijelila plac za gradnju stanova za zaposlene u policiji, što je jedan od načina da stimulišemo policijske službenike da dođu i rade u Budvi. Takođe, razgovorali smo i o problemu zgrade Odjeljenja bezbjednosti, koja je zaista u lošem stanju i neuslovna za rad. Spremni smo da zajedno sa Vladom nađemo način da se pronađe adekvatan prostor“, izjavio je Božović.

Adžić je saopštio da su zbog velikog broja upražnjenih mjesta u Upravi policije u Budvi, u razgovoru sa Božovićem, traženi modeli kako da se stimuliše zapošljavanje i dolazak policijskih službenika.

„Imali smo veliko razumijevanje od predsjednika Opštine Budva, koji je iskazao punu spremnost i uvijek bio tu kada je trebalo ponoći, što po pitanju goriva, što po pitanju smještaja za policijske službenike. Takođe smo u situaciji da imamo veliki broj mjesta koja nisu popunjena u Upravi policije u Budvi. Tražimo modele kako da stimulišemo dolazak službenika u Budvu, da bismo imali punu funkcionalnost“, rekao je Adžić.

Jedna od ključnih tema je i rješavanje stambenog pitanja.

„I tu smo zaista naišli na veliko razumijevanje i spremnost od strane Opštine da ustupe parcelu za izgradnju stambene zgrade i oslobode je od komunalija, što je bio problem u prethodnom periodu, s obzirom da postoji određena zakonska smetnja. I u tom dijelu imamo punu kooperativnost i zaista zahvaljujem i u svoje ime i u ime svih službenika koji će riješiti svoje stambeno pitanje“, kazao je Adžić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.