Rusko ministartsvo odbrane tvrdi: „Fajzer“ učestvovao u vojno-biološkim programima u Ukrajini!

1

Rusko Ministarstvo odbrane dopunilo je listu imena učesnika za koje se smatra da su učestvovali u američkim vojno-biološkim projektima u Ukrajini. Među njima su šef Centra za javno zdravlje Vladimir Kurpita, načelnik Sanitarno-epidemiološkog odjeljenja Oružanih snaga Ukrajine Sergej Morgun i šefica referentnih laboratorija Centra za javno zdravlje ukrajinskog Ministarstva zdravlja Irina Demčišina.

„Ministarstvo odbrane Rusije ranije je već navelo imena učesnika američkih vojno-bioloških programa. Danas bismo željeli da dopunimo ovu listu predstavnicima državnih institucija i privatnih kompanija Ukrajine uključenih u sprovođenje američkih vojno-bioloških programa“, rekao je načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

Kako je Kirilov naveo, šef Centra za javno zdravlje Vladimir Kurpita nadgledao je i upravljao interakcijom ukrajinskih specijalista sa Agencijom za smanjenje prijetnji Ministarstva odbrane SAD (DTRA) i organizovao prikupljanje bioloških uzoraka od ukrajinskih građana i njihov transfer u inostranstvo.

„Sergej Morgun je načelnik Sanitarno-epidemiološkog odeljenja Oružanih snaga Ukrajine i jedan od posrednika interakcije između Ministarstva odbrane Ukrajine i DTRA. Bio je jedan od rukovodilaca projekta UP-8 i istraživanja hantavirusa“, ​​nastavio je Kirilov.

Morgun je, prema generalovim riječima, zamijenio Serhija Litovku, koji je sprovodio testove opasne po život i zdravlje ukrajinskih vojnika u okviru studije o virusu Krimsko-kongo groznice i Hantavirusa.

„Osim Morguna, Kurpita i Litovke, američkim studijama se bavila i šefica referentnih laboratorija Centra za javno zdravlje ukrajinskog Ministarstva zdravlja Irina Demčišina, koja je bila posrednik u interakciji sa izvođačima iz Pentagona – ‘Blek i Vič’ (Black&Veatch) i ‘Metabiota’ (Metabiota). Ona je nadgledala realizaciju projekata DTRA“, dodao je on.

Podsećamo, prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo imena ljudi za koje se smatra da su učestvovali u američkim vojno-biološkim projektima u Ukrajini. Među njima su bivša visokorangirana imena kompanije „Fajzer“, ali i američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i različitih struktura unutar američkih ministarstva. Spomenut je i stručnjak za vojnu medicinu Entoni Mekuin, inače komandant dobro poznatog Fort-Detrika, u kojem Pentagon razvija biološka istraživanja.

Takođe, predstavljeni su materijali koji potvrđuju učešće Hantera Bajdena, sina aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena, i njegove fondacije Rouzmont Seneka u finansiranju ključnih osoba koji su, po naređenju Pentagona, sprovodili u delo razne zadatke u Ukrajini.

„Metabiota“ je kompanija koja je, za potrebe Pentagona i njegove Agencije za smanjenje prijetnji Ministarstva odbrane SAD (Defense Threat Reduction Agency), rukovodila biološkim laboratorijama u Ukrajini. Robert Poup, direktor ovog programa, priznao je u izjavi za „Bilten nuklearnih naučnika“ 25. februara 2022, dan nakon početka ruske operacije u Ukrajini, da je u tim laboratorijama bilo i oružja iz sovjetskog biološkog programa.

Kako se navodi, američki mediji su još 2002. pisali da su Sovjeti, čije je biološko oružje zaostalo u Ukrajini dospjelo pod kontrolu Pentagona, radili i na korišćenju virusa majmunskih boginja kao biološkog oružja. Što je, naravno, posebno interesantno imajući u vidu epidemiju majmunskih boginja koja se širi po svijetu.

Kompanija „Metabiota“, elem, radila je i na ispitivanjima potencijala koronavirusa iz slijepih miševa za izazivanje pandemija. Osnivač ove kompanije, Nejtan Volf, 2017 je napisao i studiju o koronavirusima i slepim miševima.

Finansijeri kompanije „Metabiota“ zaslužuju da budu spomenuti, naime, jer se time otkrivaju interesantne veze.

Prije svih, među njima je „In-Kju-Tel“ (In-Q-Tel) sa sjedištem u Arlingtonu u Virdžiniji, kompanija koja je zvanični ogranak CIA-e za investiranje u obećavajuće start-apove. Ni ostali finansijeri „Metabiote“ nisu manje zanimljivi.

Na primjer, investicioni fond „Rozmont Seneka“ Hantera Bajdena, sina predsjednika SAD Džozefa Bajdena ili „Gugl“, koji je i sam, kao i „Fejsbuk“, uostalom, bio finansiran od strane spomenute CIA-inefirme In-Kju-Tel.

„Metabiotu“, kompaniju koja je rukovodila ukrajinskim biološkim laboratorijama za potrebe Pentagona i bavila se proučavanjem korona virusa iz slijepih miševa prije nego što će izbiti pandemija kovida-19, finansirala je i Fondacija Bila i Melinde Gejts.

S tim u vezi, još jedna važna napomena je da je, naime, portal „Politiko“ objavio još 2017. godine tekst pod naslovom „Upoznajte najmoćnijeg doktora na svijetu: Bil Gejts“.

Istraživanje ovog portala pokazalo je da je Gejts postao drugi najveći finansijer Svjetske zdravstvene organizacije, i da je lobirao za Tedrosa Gebrejesusa da postane direktor SZO, i, kako je navedeno, Gejtsovi prioriteti postali su ujedno i Svjetske zdravstvene organizacije.

(rt.rs)

1 Comment
  1. mauricijus komentariše

    Ukrajina je daleko a mi smo narod koji, prije svega, voli da gleda preko ograde a da ne zna što se na njegovoj strani imanja radi.
    Zna li neko od vas što radi i čime se bavi američka farmaceutska firma ICN Galenika koja se nalazi u zgradi nekadašnjeg TITEX-a. Ima li ona neke dodirne tačke sa ovakvim radnjama koje se radie u Ukrajini i širom svijeta a finansira ih američka vlada i vojska. Ovo je ozbiljno pitanje koje niko na postavlja i na koje niko ne želi skrenuti pažnju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.