Maskvitis: Imali smo dan manje za odmor od Partizana, ali su svi igrači spremni

0

Trener Žalgirsa Kazis Maskvitis je pred meč sa Partizanom rekao kako njegov tim mora da obrati pažnju na sve igrače crno-bijelih, a ne samo na Kevina Pantera. Takođe poručuje da će biti ključno to što imaju faktor domaćih navijača.

„Zelena šuma” je u srijedu igrala svoj prvi meč u duploj nedjelji Evrolige. Izgubila je od Efesa u Istanbulu, a sada slijedi Partizan koji je imao dan više da se pripremi.

Važna utakmica, izgubili smo u Beogradu. Sada se borimo za plej-of, Partizan je dobio poslednju utakmicu sa velikom razlikom. Očekujemo jaku i dobru utakmicu. Partizan ima dobrog trenera, dobro šutiraju, fizički su jaki i snažni su pod košem. Cilj je da ne zaustavimo samo jednog igrača već cijeli tim. Treba nam dobra odbrana da ograničimo njihove vođe i šutere. Posebno ćemo o njima brinuti“, rekao je Maskvitis.

Strateg Žalgirisa je rekao da je početak meča veoma važan, kao i da će biti značajno ograničiti poene Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Takođe je pričao i o gostovanjima Partizana, na kojima beogradski klub igra lošije nego kod kuće.

Bolje je za svaki tim da igra kod kuće. Posebno kada znaš kakve navijače imamo i mi i oni. Nadamo se da ćemo iskoristiti naš faktor navijača. Takođe naša situacija je nezahvalna jer smo igrali juče i imali smo dan manje da se odmaramo u odnosu na Partizan. Takav je raspored, igrači su spremni, mada imamo male probleme, ali svi oni koji su igrali u Istanbulu igraće i u petak“, dodao je Maskvitis.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.