Čelsi ponovo kreće u napad na Rajsa

0

Vremenom je postalo sasvim normalno da u vrijeme kada je transfer pijaca aktivna Čelsi i Deklan Rajs budu u kombinaciji, odnosno da se o ovom poslu spekuliše aktivno. Isti je slučaj i ove zime.

Otvaranje zimske pijace se bliži, a Čelsi je izgleda opet spreman da atakuje na engleskog reprezentativca. Ovog puta sa namjerom da transfer i završi. Kako javlja Atletik, Plavci se poslije tri godine ozbiljne potjere nadaju da će ovog puta uspjeti da „slome” Vest Hem koji je dosad uspješno odbijao ne samo prodaju, već i ulazak u bilo kakve zvanične pregovore oko transfera.

Vest Hem bi svakako više volio da ga zadrži bar do ljeta, ali je problem u tome što je Rajs dosad odbio već tri predloga novog ugovora, svaki bolji od prethodnog. Klub nije u problemu jer i pored toga što mu ugovor ističe za godinu i po, u istom postoji opcija automatskog produžetka za još 12 mjeseci. Tako da bi Čelsi morao dobro da plati ako želi da posao završi već ove zime.

U redu za Rajsov potpis stoji i Mančester junajted, ali Atletik navodi da je sam igrač mnogo bliži ideji da se vrati na „Stamford Bridž” i klub u kojem je napravio prve fudbalske korake, nego da se seli na sjever Ostrva. Važnu ulogu u tome mogli bi da odigraju i njegovi bliski prijatelji Mejson Maunt i Ris Džejms, kao i činjenica da Čelsi sam po sebi ima nekoliko bitnih reprezentativaca Engleske u svojim redovima.

Čelsi, tačnije Grejem Poter moraće ozbiljno da se pozabavi pozicijom defanzivnog veznog jer bi do ljeta mogao da ostane bez igrača na tom mjestu. Naime, Žoržinju i Engolu Kanteu ističu ugovori, dok je Denis Zakarija zvanično na pozajmici, uz opciju otkupa za 28.000.000 + 5.000.000 evra u bonusima.

Statusi dvojice prvopomenutih je i dalje nepoznat. Kante je sve bliži odlasku iz Čelsija zbog sve češćih problema sa povredama. Ove sezone odigrao je samo tri utakmice, a među plaćenijima je u ekipi. Pominje se uveliko da bi mogao za Kristijanom Ronaldom u Al Nasr, ali i da ga žele drugi evropski velikani… Žoržinjo je izjavio da bi lično volio da ostane, mada i da neće o tome razmišljati dok ne dođe vrijeme da se sjedne za sto i pregovara o novom ugovoru.

Obojica će od 1. januara moći da pregovaraju sa drugim klubovima bez pristanka Čelsija, pošto su za šest meseci slobodni igrači.

Podsjetimo, Čelsi uveliko planira ne samo zimski, već i ljetnji prelazni rok. Spekuliše se da je opet meta štoper Benoa Badijašil, kao i da se sprema veliki novac za brazilsko čudo Andreja Santosa, te da je čak dogovoren transfer Kristofera Enkunkua za 60.000.000 evra…

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.