Nekadašnji reprezentativac Crne Gore postao Rus

0

Mladen Kašćelan, nekada veliki fudbalskog talent iz Crne Gore ima bogatu karijeru koja je mogla da krene i nekim drugim, mnogo uspješnijim putem. Nije uspio da se izbori za mjesto prvotimca Borusije Dortmund, život ga je kasnije odveo u Rusiju, a tu po svoj prilici namjerava i da ostane. Ovaj, sada već 39-godišnji vezista, koji sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi drugoligaša Baltiku, dobio je rusko državljanstvo.

Tu informaciju su ruski mediji objavili neposredno pred utakmice Baltike i Šinjika, koja se igra ove subote od 17 časova u Kalinjingradu. Njom će početi poslednje kolo jesenje polusezone, pošto počinje zimska pauza.

Vijest o dobijanju pasoša prokomentarisao je senator Kalinjingradske oblasti Aleksandar Šenderjok Židkov.

Čestitam našem dragom Mladenu. Sada imamo još jednog dobrog Rusa više“, poručio je Šenderjok Židkov, prenosi „Mozzart sport”.

Kašćelan je napravio respektabilnu karijeru. Dijete je Bokelja. Iz Kotora je 2002. prešao u Borusiju iz Dortmunda. Proveo je jednu sezonu u rezervama, potom je prešao u Karlsrue, ali tamo nije uspio da se izbori za važniju ulogu. Poslije toga se 2004. godine vratio na Balkan, igrao je za OFK Beograd i Voždovac, poslije čega je ostatak karijere proveo u inostranstvu.

U Poljskoj je igrao za Lođ i Jageloniju, u Ukrajini za Karpate iz Ljvova, u Bugarskoj za Ludogorec, a zatim u Grčkoj za Pantrakikos. U Rusiju je stigao 2013. godine, već kao veteran, a ispostavilo se da je Kašćelan najveći trag ostavio baš tamo. Tri sezone je proveo u Arsenalu iz Tule, potom jednu u Tosnu, dvije u Tambovu, a od 2019. je član Baltike. Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 25 mečeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.