„Orlovi” sletjeli u Dohu: Dočekali ih Srbi koji rade i žive u Kataru

0

Negdje oko 18 časova po lokalnom vremenu, odnosno 16 po srednjoevropskom, ekspedicija Fudbalskog saveza Srbije je došla u hotel „Riksos” u Dohi za koji se nadamo da će im biti baza makar u narednih mjesec dana.

„Orlovi” su sa zakašnjenjem iz Bahreina sletjeli na Bin Hamad aerodrom u Dohi, a onda se u pratnji policije uputili ka svojoj odavno odabranoj bazi, prenosi „Mozzart sport”.

Međutim, na putu ka hotelu ih je sačekalo iznenađenje. Prijatno!

Srbi koji žive i rade u Dohi su se organizovali da dočekaju reprezentaciju. Putem grupa na socijalnim mrežama su nekoliko sati pred dolazak reprezentacije odlučili da se nađu na jednom mjestu. Ko može od posla, porodice, obaveza…

Htjeli su na aerodrom. Nije im dozvoljeno. Htjeli su ispred hotela. Ni to nije po FIFA protokolima.

E pa neće moći da tvrdoglavi Srbin ne uradi nešto što je naumio… Odvano oni čekaju ovaj momenat da pokažu da „orlovi” i u Dohi imaju malu ali vjernu publiku.

Sakupili su se na benzinskoj pumpi na putu između aerodroma i hotela i odlučili da odatle naprave kolonu kada prođe srpski autobus sa pratnjom. Priključili su se i u karavanu na putu do hotela su se zajivorile srpske trobojke.

Sakriveni iza tamnih stakala autobusa igrači su vidjeli ali njihova reakcija nije mogla da se vidi. Ali ne sumnjamo da su bili prijatno iznenađeni. U blizini hotela su srpski navijači izašli iz automobila, tu su bili i naši volonteri koji rade za FIFA na Mundijalu i svi zajedno su se fotografisali i poželeli sreću Piksijevim izabranicima.

Potrudio se i hotel „Riksos”. Preko cijelog hotela je išao svjetlosni šotu od led panela na kojem je pisalo „Katar 2022“ i „Serbia“. Neki lokalci kažu da je ovaj prvi natpis stadardan na hotelima svih reprezentacija ali da drugi nije i da je samo „Riksos” napisao ime reprezentacije koju je ugostio.

Ušli su na poseban uaz, bez kontakta sa medijima i navijačima. A unutra ih je sačekala domaća muzika. Čuli smo da je bila bar jedna pesma od Miroslava Ilića.

Hotel se nalazi na par stotina metara od stadiona 947 na koji će gledati sobe srpskih reprezentativaca. Stadiona na kojem će 2. decembra, u petak od 20 časova po srednjoevropskom vremenu igrati meč protiv Švajcarske.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.