Mornar i Mega prizivaju formu koja je prethodila FIBA „prozoru“

0

Košarkaši Mornara u dobrom raspoloženju čekaju duel sa ekipom Mege na svom parketu, koji je na programu 20. novembra sa početkom u 17 časova.

Barani imaju skor 3-3, a Mega 1-6, međutim, trenutni skor ne mora ništa da znači u meču koji slijedi, naprotiv. Podsjećanja radi, u minuloj rundi, Mega je nadigrala SC Derbi na svom parketu, dok je Mornar, poslije poraza od SC Derbija, stigao do dragocjenog trijumfa u Skoplju.

Na papiru, ulogu favorita pripada ekipi Mornara, ali strateg Barana tvrdi da favorita nema…

Poslije svake pauze postavlja se pitanje kako će ekipa da reaguje. Lično sam dao i dužu pauzu poslije pobjede u Skoplju, a to je bilo u vidu nagrade za zalaganje koje je pokazano. Mega je mlada i vrlo energična ekipa, izuzetno agresivna u oba pravca. Ako budemo na nivou nekih partija ove godine možemo da se nadamo pobjedi, iako nijedan trijumf ne može unaprijed da se upiše, naprotiv“, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević, pa nastavio:

Moramo da budemo na izuzetno visokom nivou u oba smjera, ako želimo, a želimo pobjedu. Moramo da odradimo defanzivne zadatke jako dobro, jer dobra odbrana, donosi samopouzdanje za igru u napadu”.

Mega ima talentovanu ekipu, pojačanu iskusnim Draganom Milosavljevićem i želi da krene u dobru seriju.

Očekuje nas gostovanje protiv napadački orijentisane i vrlo potentne ekipe Mornara. Znamo odakle prijeti najveća opasnost i ova utakmica zahtijeva najteži mogući rad u odbrani. Nadamo se da smo uspjeli sa ovih nekoliko kolektivih treninga da se vratimo u dinamiku koju smo imali prije reprezentativne pauze“, rekao je šef stručnog štaba Mege, Marko Barać.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.