Konstrukcija i rekonstrukcija: Ruski sajber kauboji!

1

Piše: Ivan Milošević

DPS mediji su se prije neki sat usijali. Otkriven je napad ruskih sajber kriminalaca na državne sajtove! I kažu da takav napad do sada svijet nije gledao! Koja vijest, koja konsturkcija, koja interpretacija i to poslata iz kancelarija ANB. DPS mediji kao da su to jedva čekali i bruje trenutno do usijanja i emituju mobilizacione internet poruke tipa: „Rusi neće proći“, „Čekamo ih“, „Javili smo saveznicima“, „Najgore nas još čeka“… Očekujem da se za koji sat javi Milo i pozove narod da u svakom stanu okači crnogorsku zastavu, da prate šta rade popovi i Srbi i da javljaju lokalnim aktivistima, pardon ANB-u!

Od srca sam se nasmijao informaciji DPS medija o ruskim sajber napadima. Da su je u bilo kojem drugom trenutku objvili, osim u ovom kada su je objavili, povjerovao bih da tu ima nešto. Međutim, u medijskom ratu protiv Srba i Rusa, ova informacija se savršeno uklapa u medijsku odbranu od nepostojećeg napada. Pa, to vide i djeca u vrtiću, a ne ozbiljni ljudi. I jesmo u hibridnom, odnosno medijskom ratu, a toj raboti su se priključile i naše obavještajne službe!

Nijesam obavještajni znalac, naprotiv, totalno sam obavještajno neobavješten, ali zdrava pamet mi govori da se iza ruskog sajber napada krije neko drugi. Ko, pojma nemam, ali imam privilegiju da sumnjam u sve što nam serviraju DPS mediji, pa i pojedine vladine službe. Sve vam je to jedna služba iz iste kuhinje, danas poznate kao evroatlantske integracije! Čuj, na meti do sada nezapamćenog i nigdje sprovedenog ruskog sajber napada našle se vladine službe Crne Gore! Koja je CG veličina i koliko je ona bitna kada Rusi u sred rata u Ukrajini i obračuna sa Zapadnim svijetom, njihovom silama i nemanima, napada CG i to do sada neisprobanim oružjem! Pa, mi smo kao čitava planeta, bez nas ona se ljulja iz temelja i sudbina rata u Ukrajini, ali i novi odnos snaga u vijetu, zavisi od nas, tek šačice od pola milion odraslih ljudi i efikasnosti ovdašnjih državnih sajtova! Ih, kada mi odgovorimo ovih dana Rusima, ima Putinu da padnu gaće, a Šojgu će vjerovatno odmah početi da piše kapitulaciju! Treba li reći da ova vijest savršeno odgovara megalomanskoj samopredstavi Montenegrina o svojoj veličini!

Bila vijest o ruskom sajber naladu tačna ili ne, ne piše nam se dobro. Ukoliko je tačna, onda smo se Rusima dobro zamjerili i kad-tad ima da nam vrate za ove sankcije i oduzimanje imovine ruskih državljana. Koji smo mi talentovani nesposobnjakovići kada smo na ovu silu koju nemamo, natovarili breme ruske osvete? Za to uistinu treba biti politički slijepac i talentovano netalentovani političar!

Ukoliko nije tačna, onda smo toliko u kandžama Zapada i njihovih ambasada da oni na nama mogu da vježbaju video igrice i igraju se sa nama kao sa malom djecom! To znači da se više ne pitamo sa svojim gaćama, pa i onda kada su još na nama i kada nam još nije do dužde!

Obrni, okreni, bilo ruskog sajber napada ili ne, tu smo gdje smo, a bolje da nijesmo. Toliko poltronizma i želje da podmećeš glavu tamo gdje drugi ne bi guzicu, malo se gdje može vidjeti u svijetu. I po tome jesmo jedinstveni u svijetu i takve rabote nigdje nema kao kod nas. Možda nas je zbog toga Zapad, a možda i Rusi, odabrali da se zajebavaju sa nama i na nama kao na nekim kunićima isprobavaju razne eksperimente. U današnjem slučaju dopala nas je sajber tehnologija. Istina, mnogo ne boli, ali od nje pukneš od smijeha!

Gdje živimo, pobogu i kada ćemo prestati da se sprdamo sami sa sobom!

1 Comment
  1. Stari Crnogorac komentariše

    Milo da prikrije trag

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.