Nekadašnji specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel: Kurtijevi potezi glupi, bezobzirni i nepotrebni, to je fašistički premijer koji diže svoj izborni rejting

0

Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, reagovao je na dešavanja na Kosovu i Metohiji.

„Ponovo, krajnje ljevičarski radikalni i iskusni fašistički premijer (tzv.) Kosova Aljbin Kurti jednostrano preduzima korak da odbaci srpske registarske tablice i lične karte na (tzv.) Kosovu. Glupo, bezobzirno i nepotrebno“, napisao je Grenel.

On je, takođe, pitao Džejka Salivena, savjetnika za nacionalnu bezbednost SAD i Državnog sekretara SAD Entonija Blinkena „zašto nisu rekli Kurtiju da prestane sa svojim fašističkim načinom ponašanja“.

Kako navodi, niko na Kosovu ne želi rat ali da Kurti očigledno misli da je ovo način da poboljšta svoj politički rejting i da su ovi potezi nepotrebni.

„Evropljani su mu rekli da zastane, ali on sav ovaj proces mora da stopira. I pričajte o katastrofalnom pogrešnoj percepciji Aljbina Kurtija, od strane Entoni Blinkena koji je upravo priredio ručak za njega i hvalio ga. Kongresmen Bill Keating takođe. Kiting je, u stvari, pogrešno pohvalio Kurtija i rekao da je oduvek bio uz SAD – što znači da Kiting nema pristup internetu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.