Burić povukao kandidaturu za VDT-a!

0

Kandidat za vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić povukao je prijavu na javni poziv Tužilačkog savjeta za izbor na tu funkciju,

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu trebalo je danas da obavi njegovo konsultativno saslušanje, koje se ipak neće održati.

Burić je dostavio dopis predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momu Koprivici u kojem navodi da mu je nakon više od 30 godina provedenih u državno-tužilačkoj organizaciji i obavljanja poslova državnog tužioca na svim instancama Državnog tužilaštva, predlog ranijeg sastava TS da bude izabran za VDT-a činio veliku čast.

Podsjetio je da je prijedlog Tužilačkog savjeta upućen 29.07.2021, te da Skupština u proteklih godinu nije sprovela Ustavom predviđenu proceduru.

„Imajući u vidu poruke poslate prethodnih nedjelja kroz izjave određenih poslanika-članova Odbora, cijenim da je predstojeća skupštinska procedura povodom dostavljenog predloga Tužilačkog savjeta za moj izbor u potpunosti obesmišljena, jer je ishod tog postupka već najavljen. Više puta su poslanici iz različitih poslaničkih klubova ovaj predlog javno karakterisali kao prepreku i odugovlačenje na putu postizanja „političkog dogovora“ za izbor Vrhovnog državnog tužioca, čime su jasno iznijeli svoj stav da je za njih odlučivanje o dostavljenom predlogu bespredmetno i da predstavlja gubljenje vremena do raspisivanja novog javnog poziva“, navodi Burić i dopisu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.