SNP: Ispunili smo dato obećanje, Temeljni ugovor je usvojen na Vladi!

2

Socijalistička narodna partija saopštia je da članovi, simpatizeri i prijatelji Socijalističke narodne partije iz svih krajeva Crne Gore, pozdravljaju odluku Vlade Crne Gore da usvoji usaglašeni tekst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

– Usvajanjem Temeljnog ugovora, dokazujemo da u politici držimo datu riječ i još jednom podsjećamo na veliku istinu da časni SNP ispuni sve što obeća građanima. Uoči, tokom i neposredno nakon formiranja ove Vlade, mnogi su nas kritikovali, napadali, neki klevetali i etiketirali, a neki išli dotle da nas zovu izdajnicima. A mi smo tada rekli da ulazimo u ovu Vladu da bismo usvojili Temeljni ugovor kao jedan od njenih prioriteta. Danas svako vidi da smo svoje obećanje ispunili i drago nam je što nam se sada javljaju i neki od naših najvećih kritičara da nam kažu – svaka čast SNP-u. Srpska pravoslavna crkva ima i istorijski veoma važnu ulogu za Crnu Goru i po broju svojih vjernika najveća je vjerska zajednica u Crnoj Gori. Zato je bilo prirodno da upravo sa Srpskom pravoslavnom crkvom Vlada Crne Gore prvo potpiše ugovor kojim se uređuju odnosi između države i vjerskih zajednica. To se nije dešavalo, pa je naša Vlada konačno uradila ono što vlade prije ove nijesu ni smjele ni htjele- navode u saopštenju.

Poručuju da svi građani Crne Gore treba da znaju da potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom znači pomirenje u Crnoj Gori.

– Ovom odlukom mi izlazimo iz rovova iz kojih su samo zbog političkih razloga braća, kumovi, komšije i prijatelji jedni na druge u dugom periodu gledali skoro pa preko nišana. Ovom odlukom Vlade mi krećemo u premošćavanje onih dubinskih podjela crnogorskog društva, zbog kojih do sada nijesmo mogli da idemo naprijed. Zato još jednom ponavljamo da je Vlada Crne Gore pomiriteljska i evropska vlada. Usvajanje Temeljnog ugovora pomoći će nam da se brže krećemo na našem evropskom putu i to ovih dana potvrđuju svi naši relevantni međunarodni partneri. I kao što smo obećali i ispunili obećanje da će Vlada Crne Gore da usvoji Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, isto tako obećavamo i ispunićemo i to obećanje da će Crna Gora brzim putem da ide ka članstvu u Evropskoj uniji. Što se tiče poruka i prijetnji da ova Vlada Crne Gore nema podršku u Skupštini Crne Gore, pozivamo sve one koji tako misle da provjere ima li ova Vlada Crne Gore povjerenje u Skupštini i da se spreme za suočavanje sa velikom istinom – da ogromni broj građana Crne Gore danas podržava ovu Vladu i da će ona nastaviti svoj rad bilo u formi postojeće ili u formi nove vlade nakon mogućih izbora- navode u saopštenju.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje da su spremni i za izbore i za nastavak zajedničkog rada u ovoj Vladi.

– Dobro se sada vidi da SNP vraća svoju nekadašnju snagu i da čuva slavu svih onih svojih časnih članova, simpatizera i prijatelja koji su se dosledno borili za ideale naše partije. Idemo dalje, časno i dostojanstveno u nova postignuća za dobro građana Crne Gore, svih vjera i nacija- navode iz SNP-a.

2 Comments
  1. Ханибал Барка komentariše

    Ko bi rekao? Završi komunjarski SNP posao za crkvu i za Srbe, što nisu ni Frontovci, ni Demokrate ni sami crkveni namještenici, Zdravkovi svjedoci – drpsovci i sunovratisti Milatović i Spajić.

    Da mi je neko rekao da ću od „vjernika“ da branim neke odluke komunističkog SNP-a… Ispostavilo se da je odluka da uđu u vlast bila pun pogodak, jer bez toga, ugovor ne bi bio ranije potpisan, a možda ne bi uopšte. To je manje važno. Najvažnije je da Srbi u svakoj vladi imaju predstavnike; tako Demokrate, DF, Prava, Ujedinjena kažu da manjine moraju biti u svakoj vladi,a smetaju im Srbi u vladi, a navodno ih predstavljaju.

    Žalosno je da je Srpstvo u političkom smislu spalo na SNP, ali i to je kolosalni napredak u odnosu na destruktivni Front i Demokrate, koji bi Srbe vječito držali za taoce njihovih pokvarenih ambicija. Autentične predstavnike ćemo dobiti kad ih kao narod budemo zahtijevali od crkve i države Srbije.

  2. Jakov komentariše

    Ajde mrs

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.