Radunović: Nema ništa od povratka DPS-a na vlast; Otvoreni Balkan rješenje za brojne ekonomske izazove

11

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta upitao je premijera Dritana Abazovića da li i dalje važi obećanje njega i potpredsjednika Jokovića da će potpisati Temeljni ugovor, organizovati popis i razmotriti uključenje Crne Gore u Otvoreni Balkan.

„Da li ste spremni da rizikujete pad vlade? Ovo vas pitam zbog partija koje vas podržavaju od kojih se čuju razna osporavanja. SNP i URA su jedine partije u toj vladi koje imaju izborni legitimitet. Ostali se šlepaju. Ostali su tu upali isto kao što je upao tim Zdravka Krivokapića. Nema ništa od povratka DPS-a na vlast. Mene interesuje kako vi na ovo gledate jer ovi koji podržavaju ili ne podržavaju su manje bitni za ove stvari jer su ovi projekti bitniji“, kazao je on.

Radunović tvrdi da se o Temeljnom ugovoru i popisu uopšte nije trebalo raspravljati i da se o tome ne raspravlja nigdje u svijetu.

„Ovdje se radi na segregaciji i na ponižavanju određenih nacionalnih grupa. Danas se ljudi koji su to radili boje rezultata popisa, jer im projekat propada. U normalnim državama popis je normalna stvar i mene je sramota što mi o tome pričamo i sramota me što prošla vlada nije to sprovela. Ista je stvar i sa Temeljnim ugovorom – to je tehnička stvar, ugovor između Crkve i države“, objasnio je Radunović.

On tvrdi da je Otvoreni Balkan rješenje problema o kojima pričaju i da svi dobro znaju da cijene zavise od više faktora, ne samo od rata u Ukrajini.

„Zavise i od toga koliko kamion provede na granicama. Radne snage… Od svega toga zavisi. Kad ste vi od jedne zajednice zemalja, gdje jedna zemlja ima višak prehrambenih proizvoda i koja je spremna da pomogne partneru, to je onda ekonomska tema“, objasnio je Radunović.

Popis će da pokaže koliko Crna Gora stvarno ima stanovnika

 

Šef poslaničkog kluba Demorkatskog fronta Slaven Radunović, kazao je da je popis

„To je međunarodna obaveza do koje se u ovoj zemlji vrlo često bježi. 2001. ista priča i isto Milo Đukanović u problemu, isto proizvodi nove podjele u Crnoj Gori. Ne odgovara mu ispitvanje koje je vršio koliko će mu biti Srba i Crnogoraca. Čovjek do 2003. oteže popis i onda se kaže da oni koji traže izbore su problem i da oni insistiraju na popisu. Valjda je problem onaj koji insistira da se popis ne održi. To je međunarodna obaveza, štatistička. Preko popisa dobijate hiljade podataka koji su bitni za upravljanje državom. Znate li koji ćemo strašno važan podatak da dobijemo? Koliko stanovnika ima Crna Gora. AKo se bude popisvalo strogo da samo oni koji žive u Crnoj Gori budu popisani, Crna Gora neće imati 600 hiljada stanovnika. Manje će imati, značajno manje, pa ćemo onda da vidimo gdje je glavni problem biračkog spiska. Više glavni problem biračkog spiska nisu fantomski birači, to su priče za malu djecu, toga imam ožda 500 ili 1000, glavni problem su rezervni fondovi birača DPS-a koji ne žive u Crnoj Gori i koji nemaju pravo, po Ustavu, da glasaju, i to mora da se riješi Zakonom o prebivalištu, ali je popis vrlo bitan da bismo čuli da u Crnoj Gori živi toliko i toliko stanovnika“, istakao je Radunović.

On je dodao da je popis bitan i da bi znali ko u Crnoj Gori treba da plaća porez na nekretnine.

„Ko treba da plaća na primarni objekat stanovanja, a ko na sekundarni. Pa da ne bude da neko ko živi u Čikagu, a u Budvi ima 700 kvadrata vilu plaća 100 evra poreza, a Budvanin koji ima recimo dvije kuće, jer ih je naslijedio, plaća na situ takvu kuću 5000 evra. Samo to da riješimo. Ako već kažete da ćete da se držite zakona, i da sve radite kako treba, onda sve. I ono što nekome odgovara u toj vladi i nekome što ne odgovara u toj vladi“, kazao je Radunović.

11 Comments
  1. Savan komentariše

    Čuš kad ti kažeš, dobro bi bilo da odvežeš jahtu i otploviš malo, makar ti imaš para za gorivo, povedi Mandu i Medu

  2. Vepar komentariše

    Meni se čini da ovaj vepar radi za udbu

    1. LJUBO komentariše

      Ti nisi vepar vec BRAV.
      Radunivic je bio privatnik prije ulaska u politiku.
      Upravo mu je vlast pokusala preiteti biznis sa uatima.
      Ocigledni je da si ti dousnik ili si previse mlad da znas ko je ko u CG.
      Jedinu koji traze otvaranje udbaskih dosijea su poslanici DF.
      SVI OSTALI CUTE,na celu sa
      URA, DEMOKRATE, SNP, ,SD,SDP ,DPS ,LP ,BS, I albanske partije.
      Dakle pokrij te dousnicke usi i ne laprdaj vise

    2. Vepar komentariše

      Ne odgovara DF da se otvore dosijei… Ali ti si mali bot Ljuba truba koji to ne razume

  3. Кнез Васојевић komentariše

    Pola Novog Pazara a i još neki, ima CG lične karte. Kad to sredite dps neće imati ni 5% glasova.

  4. Sanja komentariše

    👏👏👏

  5. Marko komentariše

    Tako je, Slavene!

  6. Nikola komentariše

    Bravo!

  7. Goran komentariše

    Otvoreni Balkan može samo da nam donese dobre stvari i veću povezanost sa regionom!

  8. Eviva komentariše

    E necemo u otvoreni Balkan sa Vucicem,pa makar hljeba nemali..a ti idi sretno ti put….povedi jos svoje druzine

    1. Milo komentariše

      E oćemo s Vučićem

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.