Brano umjesto u zatvor, ide na svadbu: Za sinovo veselje iskeširao preko 100 hiljada evra?

8

Koliko je zapravo nesređeno pravosuđe u Crnoj Gori pokazuje činjenica da umjesto da se nalazi u zatvoru, Brano Gvozdenović, jedna od udarnih pesnica DPS-a za kojeg se vezuju mnoge afere, sjutra ženi sina. I to na dvije destinacije sa enormnim troškovima za naše podneblje.

Naime, sjutra se na plaži Galija ženi Marko Gvozdenović, sin Brana Gvozdenovića, sa svadbenim veseljem na kome bi pozavidjele i inostrane zvijezde.

Vjenčanje mlađeg Gvozdenovića se održava na dvije lokacije i to, u hotelu Hilton 02. jula sa 250 zvanica i na plaži Galija sjutra. Prema riječima naših izvora goste će svojim glasom zabavljati hrvatska zvijezda Severina.

Brano nije žalio novac za svog naslednika, tako da će ga ova svadba koštati preko 100 hiljada evra. Za jednu svadbu, Umjesto da odgovara za svoja nepočinstva pred zakonom, Gvozdenović, u vrijeme ekonomske krize, za jedan dan troši novca koliko pojedini građani ne mogu uspjeti zaraditi za života.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se djeca Branimira Gvozdenovića nalaze u žiži javnosti. Prije par godina je bilo upitno finansiranje školovanja mladoženje Marka i njegove sestre Marije, koje je bilo mnogo veće nego mjesečna naknada koju je nadležnima prijavljivao Gvozdenović. Prema podacima MONSTATA, Gvozdenović je jedva sastavljao kraj sa krajem kako bi školovao svoju djecu.

Branimir Gvozdenović je, prema zvaničnim podacima, za školovanje svoje dvoje djece u Milanu i Londonu potrošio najmanje 370 hiljada evra. On je ove informacije potvrdio medijima tada uz sugestiju da je školovanje djeci omogućio zahvaljujući pomoći šire i uže familije.

Legalni prihodi Gvozdenovića u tom periodu su za devet godina školovanja njegove djece, u Londonu i Milanu, iznosili su 330 hiljada evra, pa se nameće da je uz pozajmicu preostalih 40 hiljada evra za školovanje, Gvozdenović živio bez jednog jedinog centa.

Crnogorska javnost je mogla i vidjeti partijske radove Branimira Gvozdenovića na video snimku nastalom 2016. godine neposredno pred tadašnje parlamentarne izbore kada je ljudima koji su nelegalno podizali svoje kuće na državnom zemljištu obećavoa pomoć kao kompenzaciju za glasove. Tada je, što se moglo vidjeti i čuti na snimku, Branimir Gvozdenović okupljenima kazao da je njegov najznačajnio dio imovine nekretnina od 42 kvadrata koju mu je otac ostavio u nasljedstvo.

Mladoženja Marko je studije na Bocconi univerzitetu u Milanu počeo 2007. godine. Podaci ovog univerziteta pokazuju da je njegovo trogodišnje školovanje koštalo porodicu Gvozdenović najmanje 36 hiljada evra.Ukoliko je živio u studentskim domovima Marko je morao da za cijelo školovanje izdvoji preko 20 hiljada evra keša,  ukoliko je pak živio u privatnoj režiji iznajmljujući stan morao da troši najmanje mjesečno 800 evra. Sa svim troškovima života u Milanu za vrijeme školovanja Gvozdenović mlađi je morao potrošiti minimum preko 80 hiljada evra.

Nakon studiranja osnovnih studija u Milanu, Marko je, tačnije njegov otac, za potrebe njegovog mastera u Londonu utrošio samo za školovanje skoro 40 hiljada evra . Pored toga, Gvozdenovićevom nasledniku je trebalo preko 20 hiljada evra za životne potrepštine za tih godinu dana školovanja u Engleskoj.

Nakon završenih studija, Marko je, zaslugama svog oca bio dio DPS-ove Vlade. On je bio zadužen za ugovaranje i zaključivanje poslova i kupovinu najvrednijih bisera po crnogorskom primorju, što se mjerilo milionima evra.

Gvozdenović mlađi se takođe povezuje i sam sa nekim sumnjivim kupovinama nekretninama. Marko je, naime, više puta „prozivan“ zbog kupovine placa u Porto Montenegru, u tom periodu je osnovao konsultantsku firmu u Podgorici.

Marko Gvozdenović je svoju firmu „Iron Investment“ osnovao sa osnivačkim kapitalom od svega 1 evro a vrijednost dijela nekretnine koju je platio u Porto Montenegru iznosila je 115, 850 evra.

Nameće se sumnja da je Branov prispjenak, poput svog oca sklon kompromitujućim aferama i nepočinstvima.

8 Comments
  1. Кнез Васојевић komentariše

    Hairli, hairli!
    Orgijajte lopine još malo.

  2. Marija komentariše

    E bruke i sramote. Povrace mi se od muke dje zivim. Pipipi, lopovcine jedne. Nema odje ZSKONA, DA IMA DA IM SE SVE OODUZME, SVE STO SU POKRALI I ETO PUN BUDZET!!

  3. Душан М.Беговић komentariše

    Vjerovatno je napravio dogovor sa pravosuđem,prvo svadba pa onda spuž😀

  4. Harvi Kejtl komentariše

    Sve im zlo i mesrećno bilo.svim lopovima iz DPS. SDP. SD. BS.
    Proklinjem ih kao jedna od mnogih napaćenih duša .a neće im valjat nikom ništa .

  5. Jovan komentariše

    Vidji mu zenu K…. joj iz Oci viri

  6. ...? komentariše

    LUPEŽ !!!

  7. BATO komentariše

    Tkz…“Gospodo“iz DF-a,VI ste ga vrnuli …

  8. Buki komentariše

    Gladne su vam oči šišnjari…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.