Bulatović vjeruje da je budućnost u pomirenju: Milu može da se ponudi dobra alternativa, da Crnu Goru vrati kući!

0

Bivši predsjednik Crne Gore i premijer SRJ Momir Bulatović ocijenio je da je najveća negacija ove trenutne crnogorske državne politike nastala kada su Srbe i Ruse proglasili za neprijatelje. Takvi postupci režima u Podgorici su, dodaje on, ili plaćeni ili su rezultat ucjena sa Zapada.

“Mislim da je isključivo i jedina sramota na strani aktuelne vlasti, kada su u pitanju provokacije iz Podgorice, a ljubav koja spaja Srbiju i Crnu Goru kroz sve ove vjekove, ne može biti ugušena. Može da bude malo tuge, ali će se sigurno to vratiti, kazao je Bulatović u intervjuu za “Novosti”.

Ponavlja da kontrolni paket akcija u Crnoj Gori pripada manjinskim narodima.

“Kada se pomire Srbi i Crnogorci to će biti spasonosna ideja za Crnu Goru”, tvrdi Bulatović.

Kaže i da na neki način razumije teret koji ima Milo Đukanović.

“Kada bi Milo Đukanović imao neku alternativu, a mislim da mu se ona može ponuditi, on bi preokrenuo taj svoj ćurak i vratio Crnu Goru kući. Mislim da bi to bio spas i za njega, i za cijelu Crnu Goru”, ističe Bulatović.

Svako ko je stekao kapital na nelegalan način u Crnoj Gori, legalizuje taj kapital tako što kupuje nekretnine najprije u Beogradu, a zatim na Zlatiboru.

“Na Zlatiboru imate koloniju sinova aktuelnih državnih funkcionera iz Crne Gore koji su tu i troše po 1.000 evra dnevno. Na taj način njihovi očevi peru pare. Prije nekoliko dana sam shvatio koji je efekat uvođenja taksa od 100 odsto na robu iz Srbije. Samo zato što je sva ta roba prošla preko Crne Gore, preko Rožaja i preko Bijelog Polja-njima ne predstavlja problem da promijene carinske papire i napišu “republika Kosova”. To Srbija ne može da napravi, ali oni to mogu za svojih 10-20 odsto. Mislim da je čak u pitanju dogovor kriminalaca sa Kosova i kriminalaca iz Crne Gore. Mogu istu robu da preprodaju sa dobrom zaradom”, navodi Bulatović.

Poručio je i da je Beograd najveći grad za sve Crnogorce.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.