Konatar: URA se i dalje zalaže za otvorene liste, to bi relaksiralo političke partije!

3

Miloš Konatar, šef kluba poslanika “Crno na bijelo” kazao je u emisiji „Okrugli sto“ na TVCG da URA uvijek promoviše ideju otvorenih lista, prenosi Portal RTCG.

– Kada je riječ o otvorenim listama, postoji više načina kako da se trenutni izborni sistem unaprijedi da on dobije, da kažem, taj smisao da građani mogu birati u okviru jedne liste, koga će od kandidata gurati za mjesto u parlamentu- kazao je Konatar.

Na taj način, kako je istakao, veća moć bi se prenijela građaninu i ne bi bilo bitno ko je na kojem mjestu izborne liste.

– Na neki način bi i relaksiralo i političke partije jer smo imali borbe unutar partije ko je na kojem mjestu- dodao je Konatar.

On je poručio da se mora graditi svijest javnih funkcionera da po Ustavu rade javnom interesu, a posle toga u partijskom i svom ličnom.

– Da imamo tu svijest poslanika, ne bi nam se dešavale blokade koje nam se dešavaju trenutno. Ako tu svijest ne izgradimo, dzaba nam promjena izbornog sistema- rekao je Knatar i dodao da je za izmijenu izbornog zakonodavstva, za većinu zakona je potrebna dvotrećinska većina.

O je poručio da se blokadom Skupštine onemogućavaju poslanici da obavljaju svoju javnu funkciju.

– Pitanje je da li je to protivustavno. Ja po Ustavu moram da obavljam moju funkciju. To je, ako ne krivično pitanje, onda etičko- zaključio je Konatar.

3 Comments
  1. Milan komentariše

    Ne seri . Jos malo i idete u zaborav pilecari. Izdajnici.

  2. Kontra Revolucija komentariše

    Mnogo ste vi iz URAe relaksirani !.
    Manje pušite albansku travu !.
    Um vam je skroz poremecen !.

    1. Sparta komentariše

      Sve granice mržnje prema Srbima si prešao i nadgradio pa si dušu svoju ogriješio…Pokaj se i zalaži se za vanredne izbore a potom se makni potpuno iz politike…Nije to za tebe…Vjeruj

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.