SNP apeluje na nadležne institucije da pronađu način i pomognu glumici Vesni Pećanac

0

Socijalistička narodna partija Crne Gore apelovala je na nadležne institucije u Crnoj Gori da pronađu način da pomognu glumici Vesni Pećanac, koja, kako su kazali, živi u uslovima nedostojnim čovjeka.

Javnost je ostala šokirana fotografijama koje su juče objavljene, a na kojima se vidi Pećanac u jednoj narodnoj kuhinji u Beogradu.

„Više je nego nečovječno što Crna Gora za toliko godina nije imala sluha za sudbinu udovice čuvenog reditelja Živka Nikolića i što nije učinila ništa kako bi joj olakšala život. Nije to sramota ove ili one vlasti, to je sramota svih nas i konačno je došlo vrijeme da uradimo nešto da ispravimo ovu nepravdu“ istakli su iz SNP-a.

„Ne smijemo više dozvoliti da Vesna Pećanac provodi život u bijedi i siromaštvu, već joj se, saglasno njenom doprinosu afirmaciji crnogorske kulture, mora obezbijediti adekvatna penzija koja će joj pomoći da zadovolji osnovne potrebe“ poručili su iz ove partije.

Oni su naveli da Crna Gora toliko duguje i Vesni Pećanac i Živku Nikoliću koji je proslavio Crnu Goru svojim filmovima.

„Sada je trenutak da pokažemo da imamo osjećaj odgovornosti i obzira prema onima koji su pronosili dobar glas o našoj zemlji širom svijeta“ zaključili su iz SNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.