Urnebesno: Radulovićevom sekretaru smeta kretanje ruske vojske unutar Rusije!

2

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova ambasador Ljubomir Mišurović učestvovao je danas na vanrednom onlajn sastanku ministara vanjskih poslova NATO. Šefovi diplomatija NATO država članica su na današnjem sastanku razgovarali o ruskom gomilanju vojske na granicama Ukrajine i širim pitanjima za evropsku bezbjednost, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Mišurović je istakao zabrinutost zbog dešavanja na granicama Ukrajine i potrebu da se, kroz dijalog, dođe do deeskalacije trenutne situacije.

– S tim u vezi, pozdravio napore SAD i predstojeće bilateralne razgovore s Rusijom, kao i održavanje Savjeta NATO-Rusija 12. januara. Ponovio punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica – naveli su u saopštenju.

Kako dodaju iz Ministarstva spoljnih poslova, ministri su još jednom istakli ozbiljnu zabrinutost zbog nagomilavanja ruske vojske u i oko Ukrajine posljednjih mjeseci i pozvali Rusiju na dalju deeskalaciju i dijalog, kao i transparentnost svojih vojnih aktivnosti.

– NATO će, s druge strane, nastaviti da blisko sarađuje s relevantnim akterima i drugim međunarodnim organizacijama, uključujući EU i preduzeće sve neophodne mjere da obezbjedi bezbjednost svih NATO saveznika.

Takođe, ostaće otvoren za dijalog s Rusijom na bazi reciprociteta uz puno poštovanje principa i dokumenata na kojima se zasniva evropska bezbjednost kada je riječ o ruskim predlozima –  ističe u urnebesnom saopštenju Ministarstva.

 

2 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Dublje, dublje, treba dublje da se uvuce NATOu i americkim imperijalistima u gu*icu !.
    Oni to vole i cijene !.
    Cista istina, zna DPS i Milo kako to ide !.

  2. Yoshua komentariše

    Čuš, ministarstvo vanjskih djela mrčogore… Ima li veće gluposti i komedije od te grupice istaknutih debila u vladi eksperata Zdravka nejakoga 😄😄

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.