Ismailov uložio žalbu na pritvor, čeka odluku vijeća Višeg suda

0

Branilac oligarha iz Azerbejdzana Telmana Ismailova, advokat Miloš Vuksanović, podnio je žalbu na rješenje kojim je njegovom branjeniku određen ekstradicioni pritvor. Odluku će donijeti vijeće Višeg suda u Podgorici. Ismailov je uhapšen u petak u Podgorici po potjerncii koju je za njim raspisala Rusije zbog toga što je, kako se sumnja, povezan sa organizacijom ubistva dva biznismena u toj zemlji.

Kako je pisao portal Crime Russia, Ismailov je nakon bjekstva iz Rusija namjerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada štitila od izručenja ruskim vlastima.

„Dan“ je ranije prenio tekst tog portala u kojem se navodi da je Ismailov vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan palas“, najskupljeg hotela u Evropi, čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara.

Ismailov je potraživan u Rusiji i zbog pokušaja ubistva pop pjevača Avrama Rusoa u noći između 18. i 19. avgusta 2006. godine Nepoznate osobe tada su u jednoj moskovskoj ulici pucale iz „kalašnjikova“ na automobil kojim je upravljao poznati pjevač. Ruso je tada teško ranjen, ali je uspio da pobjegne ubicama. To je bio drugi napad na njega, a prethodno je bio i kidnapovan.

Azerbejdzanac je uhapšen nakon što je predao zahtjev za dobijanje azila u Crnoj Gori. Tvrdi da ga politički progone, zbog čega je tražio zaštitu. Ipak, sudija za istragu mu je nakon lišenja slobode odredio ekstradicioni pritvor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.