ŽELJKO SEVERINA

10

piše: Vladimir Vukićević, kolumnista “Borbe“

Ljudsko i političko ludilo koje je zahvatilo vrh Druge familije poslije ustoličenja mitropolita Joanikija, te propast puča na Cetinju koji je organizovao šef Prve familije, dostiže vrhunac ovih dana. Posebno ako se ima u vidu sporazum dva najjača subjekta demokratskih snaga- Fronta i Demokrata-  kao i podrška premijera Krivokapića tom dogovoru.

Uzdrman je kavez, politički i medijski monopoli su dovedeni u pitanje, u najavi je konačan obračun sa kriminalom i korupcijom koju je Druga familija decenijama podupirala, pljujući i huškajući, uništavajući preko svojih medijskih kerbera sve one koji su se osmjelili da udare na njihovog nikad prežaljenog gospodara, njihovog Đukanovića, političkog i ljudskog idola, onoga u čijem su se liku ogledali decenijama, a to čine i danas. Biznis kombinacije i mešetaranja, Lovćen banka kao oltar sveti, sve se ruši, sve je dovedeno u pitanje.

Bilo je potrebno samo par šlajfni polupismenih tekstova da jedna od glavnih antena Druge familije i formalno jutros uđe u društvo onih koje šatro napada: nesretnog dobitnika Trinaestojulske i Njegoševe nagrade Milorada Popovića, njegovih ustaških domaćina Bujaneca i hosovca Prkačina, Mila Đukanovića kojem se uvijek vraća i sl. anticivilizacijske kompanije .

Mnogi su s pravom ustvrdili da su se stekli uslovi da nadležne institucije reaguju na današnji tekst poluraspale DPS antene, paškvilanta Druge familije Željka Ivanovića, ali kao što tamo neki Peđa Bošković ili Veselin Veljović koriste zarobljenost DPS tužilaštva i sudstva i divljaju po cetinjskim ulicama paleći gume, probijajući kordone i blokirajući puteve, tako i Paškvilant jutros baca Molotovljev koktel na Crkvu i njene velikodostojnike, naivno misleći da će izazvati požar, uzbuditi mirni i vjerujući narod, pa u mogućem metežu i haosu sačuvati opljačkane i izmešetarene stanove po Crnoj Gori i onaj u Beču.

Paškvilant još ne shvata da sve što radi zajedno sa njegovom medijskom poslugom izaziva samo buru u čaši ‘’Suze’’.

Polupismeni DPS relej Ivanović danas po narudžbi pljuje na Patrijarha srpskog i Mitropolita crnogorskog nazivajući ih najpogrdnijim imenima, a podsjetiću da jednog Milivoja Katnića godinama naziva- Murinjo. I tog njegovog Murinja, slugu DPS-a, jutros poziva da bi ‘’komotno mogao da formira predmet i otvori izviđaj’’ zbog govora mržnje Patrijarha srpskog, koji je i u Beranama, kao i prije par nedjelja u Podgorici došao samo sa riječima bratske sloge, ljubavi i mira.

Nego, kako uvezah Paškvilanta sa ustašoidima koje pobrojah. Pa, na isti način, i iz istog ideološkog ćoška, bolje reći ćumeza, Popović i njegovi ustaški domaćini lajali su na Patrijarha srpskog prije 15-tak dana kao što je to jutros uradio polupismeni relej Ivanović.

Na trenutak ćemo, ipak, morati ispiti taj otrovni koktel mržnje i zla, smiješanog Željka Antene, Popovića Trinaestojulca i ustašoida koji su poslije propalog puča na Cetinju ugostili našeg sramotnog dobitnika najvećih državnih nagrada.

‘’Dok se Porfirije ljevičarima u Hrvatskoj i Milanu Bandiću i dalje kune kako se on i Zagreb još uvijek vole, i kako još nije sa Azre i Arsena prešao na Cecu i Lukasa, a sa N1 na Informer, dotle pohodi Crnu Goru sve u skladu sa najboljom tradicijom SPC iz strašnih 90-ih, koju je slikovito definisala poznata metafora – popovi pa topovi.’’, piše Željko Paškvilant.

‘’Porfirije Perić je u Zagreb došao sa zadatkom koji je vrlo inteligentno odrađivao, zahvaljujući kompleksu od Beograda koji ima lijevo-liberalna struktura… Porfirije Perić se ideološki i duhovno ne razlikuje od Amfilohija Radovića, od Kačavende, od tih najrigidnijih i najbizarnijih ratnih huškača’’, lajao je M. Popović.

‘’Prelaskom u Beograd, dobijanjem najvišeg čina (patrijarha) od strane Svevišnjeg a ne tamo nekog Vučića – Porfirije od rokera postaje mula. Vjerski poglavar koji širi govor mržnje, podjele, doprinosi destabilizaciji regiona’’, piše Željko Paškvilant.

‘’Druga velika korist je što se otkrilo to licemjerno lice Porfirija Perića i pokazalo da on nije ono što je predstavljao u Zagrebu. I iz same činjenice da je Aleksandar Vučić između toliko episkopa, izabrao baš njega i da ga je doveo na mjesto patrijarha, svako iole inteligentan mogao je zaključiti o kakvoj je osobi riječ.’’, lajao je Popović.

‘’Plenković mu je tepao “vaša svetosti”, Milanović ga je primao na Pantovčaku i ponosno pozirao, Josipović i Kolinda su mu išli na noge, Pupovac je likovao’’, poručuje nam Bujanec, ustaška TV zvijezda.

“Evo im sad mirotvorca! Bio je mega zvijezda ljevice, koja se definira kroz mržnju prema Hrvatskoj državi!”, kaže komandant HOS-a Prkačin.

“Djelovao je k’o vuk u janjećoj koži, a svoju je misiju vršio putem hrvatskih korisnih idiota!”, tvrdi Hasanbegović, bivši ministar kulture u Vladi RH, kojeg je čak i Tuđmanov HDZ izmetlao iz svojih redova.

Eto, u to je društvo upao nesrećni Ivanović, što je i bilo očekivano, znajući sav njegov dosadašnji javni rad, uvijek je bio uz Mafiju i uz nogu njenih bosova, uz profitere- ratne i antiratne. Na kraju, naš Željko Antena, ipak, nije ni ustašoid, ni anti-Vasojević, ni anti-Srbin, ni anti-Crnogorac, on je najbliži jednoj drugoj figuri, koja je takođe već mjesecima napadala Patrijarha srpskog, slala mu sms poruke, progonila ga, a to je- Severina. E, to je naš Željko, i po javnom radu i po karakteru. Željko Severina.

On laje koliko se plati, on pjeva Lazoviću na uvce, potkazuje i dostavlja njegovom pobratimu Katniću, progoni po narudžbi, on se snima onoliko koliko traje vrpca. Jebeni Željko.

P.S

Pridružujem se bojkotu ND “Vijesti“ koji je pokrenuo slobodan narod na društvenim mrežama, jer bez finansijskog sloma Druge familije, nema ni političkog sloma njihove jednojajčane Prve familije.

 

 

 

10 Comments
  1. Roki Podgorica komentariše

    Zeljko Ivanovic iz Kraljeva a ovamo veliki gradjanista i crnogorac.
    Pa on i Vijesti su tragikomedija!

  2. Ziga komentariše

    NDH VIJESTI

  3. Nikola komentariše

    Bitanga ….
    Df je u pravu sto bojkotuje ta g…a

    1. grunf komentariše

      A kad DF nije bio u pravu ?

  4. Zdravko, i ovaj maljeckZecanin komentariše

    Dali je obustavljen onaj postupak, protiv Z. Ivanovica. zbog sexualnog zlostavljanja jarca.Mrcogora koja prednjaci u EU integracijama, mora sprovoditi zakone o zastiti zivotinja.Sto se tice kancera Vijesti, ta govna, niti gledam, niti citam.Zbog mentalne higijene, preporucujem postenom narodu, da ta govna smrdljiva, bojkotuju i ignorisu.Otici ce, oni na smetliste istorije, narod je davno prozreo tu fukaru.

  5. KIRO komentariše

    MRCINA Pi .

  6. Bato komentariše

    Govnari Srbomrzački…Pi…

  7. Cellamare Giuseppe komentariše

    Da se Porfirije iz Zagreba i iz Crne Gore razlikuju vidi se iz6 aviona. Znamo i sta je razlog tome. I on odslikava vas mentalitet i karakter. Kad dobijete po nosu vi ste drugi ljudi. Gdje vas ima dosta zivjet se od vas ne moze.

  8. Tesla komentariše

    Bravo Vukićeviću kućo.

  9. grunf komentariše

    Davanje prostora ovom monstrumi i bolesniku je degutantno ,jedini prostor koji njemu treba dati je u Dobroti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.