Pajković: Odluka Advokatske komore je neustavna, neću je poštovati

6

Advokatica Mirjana Pajković kazala je „Vijestima“ da odluka Advokatske komore kojom je suspendovana za nju nema apsolutno nikakvu pravnu snagu, jer je neustavna i da je neće poštovati.

„Njihova odluka osim toga i nije u skladu sa Zakonom o štrajku, koji članom 3 propisuje da je štrajk dobrovoljan. Današnjom odlukom Upravnog odbora, Advokatska komora pokazala je da je štrajk prinudan. Isti član tog Zakona propisuje da zaposleni ne smije biti spriječen, niti izložen prijetnji ili prinudi da učestvuje ili ne učestvuje u štrajku. Sve ovo su danas prekršili“, rekla je Pajković.

Ona je podsjetila da je, prema pisanju medija, koje predsjednik AK Zdravko Begović nije demantovao, i on sam pozivao kolege da prihvate poziv i zastupaju Luku Krivokapića.

„Javnost je dala najbolji sud o mom jučerašnjem postupku, a o njihovome će dati nadležni organi, jer ću svoja prava štiti pred nadležnim institucijama. U konačnom, moje znanje i uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu, kao i hrabrost da mislim svojom glavom, samostalno donosim odluke, a ne da pokazujem slijepu poslušnost, niko mi ne može oduzeti. Kolegama koji su danas, u neradnu nedelju, sazvali hitnu sjednicu da odlučuju o meni i mom postupku, poručujem da im neću dozvoliti da preko mog imena vode prljave političke igre“, rekla je Pajković.

Član 62 Ustava Crne Gore garantuje svima pravo na rad.

Pajković je juče prekinula štrajk advokata i odazvala se pozivu Višeg tužilaštva da zastupa Nikšićanina Luku Krivokapića, koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Matije Vujovića.

6 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ne može da te vozi policija, moraš da pitaš u advokatska komoru, nećeš ga, spasiti jadna ne bila. Šta se tu namještaš sa slikama, imamo mi takvih koliko hoćeš, počevši od one botoksirane gore a dolje raspad, šta se ponašate kao starlete avetinje jedne. Vidi joj sliku, ni da je pevačica!

    1. Ja komentariše

      Ćuti IVIKIVI bogalju,na no će štrajkovat sa ovim lopovima što pokradoše sa sudijama državu više nego dps,30 god kradu i u nedogled u talu sa sudijama odlažu sudjenja a svaki izlazak advikat 30 sudija 50.ne petljaj se IVULJAK u nešto što ne razumiješ.šta je trebalo bigalju da oslobode ubicu jer bi UBICI bila uskraćeno pravo na fer sudjenje jer nijedno od tih govana nije htjelo doći .jel to treba da se desi.cura tebi svaka čast na ovom potezu,ako bude pravde ti češ brzo na mesto ovog lopurde BEGOVIĆA.

      1. Ivi komentariše

        Upetljaj se ti Ja prduljak, pa ovu kao da je striptizeta izreklamirajte. Ne bi me začudilo da je pitaju koliko je sat. Ćut prduljak kad Krivokapić ubija treba policija da vozi. Izprduljak!

        1. Ja komentariše

          Miči se IVIKIVI Gnjido,nezna ti se ni ko si ni šta si pič.o jedna.čas ti komentari ovakvi čas onakvi.takav si i čovek.ni vino ni voda

  2. Ivi komentariše

    Upetljaj se ti Ja prduljak, pa ovu kao da je striptizeta izreklamirajte. Ne bi me začudilo da je pitaju koliko je sat. Ćut prduljak kad Krivokapić ubija treba policija da vozi. Izprduljak!

    1. LipaLipa komentariše

      … Ivi, … ne budi ljubomorna, advokatica solidno izgleda, mada nije moj tip, … naravno da radi po satu usluga ali advokatskih, … usput potpuno je u pravu kad strajk u pitanju, strajk je dobrovljan, … to sto je „srajkbreker“ njen „problem“, da kako, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.