50 dana agonije u Beranama: Još uvijek bez dogovora o formiranju vlasti, naziru li se novi izbori ?

5

Nakon 50 dana od lokalnih izbora agonija sa formiranjem vlasti u Beranama se nastavlja. Prema našim saznanjima, dogovora u okviru formiranja vlasti još uvijek, čak se uopšte ni ne nazire pa sve inicira na mogućnost novih lokalnih izbora u tom gradu.

Kada je u pitanju konstitutivna sjednica zakazana za danas izvjesno je da do njenog održavanja čak neće ni doći.

Na današnjoj sjednici neće doći do izbora predsjednika Skupštine opštine, upravo zbog nenalaženja zajedničkog jezika između potencijalnih budućih učesnika u vlasti.

Prema nekim nezvaničnim govorkanjima, dogovor koji je trebao da se postigne između Demokrata, Demokratskog fronta, Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore i „Berane sad“ je srušen zbog nenalažanja zajedničkog jezika i dogovora o čelnim pozicijama u tom gradu.

Izvjesno je, da ukoliko u naredne dvije sedmice ne dođe do postizanja dogovora između potencijalnih partija vlasti neminovan je odlazak na nove lokalne izbore, koji bi mogli biti zakazani za 23. oktobar kada i svi ostali lokalni izbori, zakazani u jednom danu.

Jedino što je u ovom trenutku sigurno to je da se Demokratska partija socijalista u tom gradu ne može biti vlast niti u jednoj mogućoj varijanti, što u Beranama nije već od 2014. godine.

Takođe, ono u čemu su saglasne sve partije koje se dogovaraju oko formiranja vlasti u tom gradu je da ne žele da Socijalistička narodna partija bude dio izvršne vlastisa njima, iako se trenutno na poziciji predsjednika opštine, sve dok se ne formira nova vlast nalazi kadar SNP-a Tihomir Bogavac, iz razloga što su, prema njihovom mišljenju ulaskom u manjinsku vladu Dritana Abazovića izigrali izbornu volju građana.

Za brigu je, reklo bi se što, zbog bojkota isključivanja SNP-a iz vlasti u Beranama, „ispaštaju“ druge opštine, poput Mojkovca na kom se sjednice SO odlažu upravo zbog nedolaska odbornika SNP-a.

SNP je, podsjetimo već „priprijetio“ iz više navrata da, ukoliko vlast u Beranama bude formirana bez njih, oni „ruše“ vlast u Nikšiću, Mojkovcu i Herceg Novom gdje su bili dio koalicije sa Demokratskim frontom, nastale pred parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine pod sloganom „Za budućnost Crne Gore“.

5 Comments
 1. Vanja komentariše

  Pa ko bi usao u vlast sa SMP-om, pih

 2. Ivi komentariše

  NOVI, BRAVO!

 3. Jakov komentariše

  A kome snp da prijeti kukala im majka hahaha, a oni su vec pokojni i na izbore cemo im odrzati pomen

 4. Sparta komentariše

  Veoma lako je u Beranama bilo osnovati vlast…bez SNP a naravno jer to je partija u nestanku nemaju sposobnog kadra a najmudriji im je Joković koji ne zna tablicu množenja i padeže…Ali vidite da opet nema dogovora…Zapelo oko fotelja…i šta sad…novi izbori…do kada ???? Svakih 6 mjeseci…..E moji Beranci izdati ste od onih kojim ste glasove dali i prije formiranja vlasti…Ali i to je manje zlo od povratka zločinačkog DPSa.

 5. crni komentariše

  Nama ne treba DPS nista kad se sami zavadjamo a ovo i Budva je pravi primjer a da ne pricamo sta napravismo od pobjede 2020. Ovi nasi kao da jedva cekaju da se DPS potpuno oporavi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.