Đurić sa senatorom Džonsonom o unapređenju saradnje SAD i Srbije

0

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa senatorom Ronom Džonsonom, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD.

Đurić je u razgovoru istakao da bi, u godini obilježavanja posebnog jubileja – 140 godina bilateralnih odnosa, kojoj je prethodilo zaključivanje istorijski značajnog ekonomskog sporazuma u Vašingtonu, novostvoreni pozitivni momentum u odnosima trebalo iskoristiti za nastavak realizacije strateških prioriteta naše zemlje.

On je dodao da se malo koja zemlja danas može pohvaliti diplomatskim odnosima sa SAD koji sežu u skoro dvovjekovnu istoriju, navedeno je u saopštenju Ambasade Srbije u Vašingtonu.

U tome, kako je ukazao, leži dodatna vrijednost Vašingtonskog sporazuma orijentisanog na stvaranje privredno i trgovinski jake Srbije, koju je upravo predsjednik Aleksandar Vučić prepoznao kao glavno preimućstvo u nastupu naše zemlje na međunarodnoj sceni.

Otvaranjem Kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu demonstrirano je povjerenje američke strane u sposobnost Srbije da preuzme ekonomsko kormilo regiona i afirmiše se kao faktor mira i stabilnosti, ocijenio je ambasador Srbije u SAD.

Đurić je iskazao zahvalnost senatoru Džonsonu na otvorenosti i spremnosti da sasluša našu stranu u svim susretima sa najvišim zvaničnicima naše zemlje, a naročito sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

U svim tim razgovorima, kojima je i sam u više navrata prisustvovao, prema riječima ambasadora Đurića, dominirala je politička poruka naše strane o snažnoj i stabilnoj Srbiji, koja je fokusirana na budućnost i jasno opredjeljena na svom evropskom putu.

Kao republikanski senator, Ron Džonson u Senatu predstavlja saveznu državu Viskonsin i predsjedava Odborom za unutrašnju bezbjednost i vladine poslove.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.