Vučić: Stvaranje velike Albanije je prijetnja, imaćemo adekvatan odgovor

3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stvaranje velike Albanije prijetnja i Srbiji i regionu i Evropi i svijetu, ali da na prijetnju ne treba uzvraćati prijetnjom i da ne treba odgovorati.

“Moj odgovor je vi radite šta god hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor i građani ne treba zbog toga da brinu”, rekao je Vučić, upitan da prokomentariše izjavu predsjednika Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuša Haradinaja kojom najavljuje referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je rekao da bi volio da je čuo više reakcija o tome iz Vašingtona i iz Brisela i mnogih drugih centara moći u svijetu.

„Ne daj Bože da je neko u Srbiji sa tako visoke pozicije govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu, skoro da bi nam sankcije uveli, da ne kažem, skoro da bi nas bombardovali“, rekao je Vučić.

O dvostrukim aršinima i licemerju, kako je rekao, u politici je besmisleno pričati.

„Dakle, oni su mnogo jaki, oni su strahovito jaki, ali nemojte da se sjekirate. Sve drugo što bih rekao bilo bi previše i nepotrebno“, zaključio je predsjednik Srbije.

3 Comments
  1. Bato komentariše

    Ne pametuj,no brani Srpski narod…To ti je u opisu posla za koji imaš benefits…Plačiguzu….
    Ako ne smiješ samo se povući…Ima ko smije….
    Pročitajte malo Srpsku istoriju…bilo je i opasnije i teže…pa se nije izmicalo….

  2. Dejan komentariše

    Ujedinjuj nas, idiote.

  3. Helm komentariše

    U pravu je prof dr Miroljub Jevtić – Profesor fakulteta političkih nauka u Beogradu i politikolog religije kada kaže da svi oni koji govore o „Velikoj Albaniji“ ne razumiju stvari ili da svjesno ili nesvjesno pomažu albanski ISIL projekat na Balkanu. Iza priče o velikoj Albaniji koja na Zapadu i Americi ne zvuči loše , predstavlja Albance kao nekakve sekulariste, koje teže nacionalnom ujedinjenju i slične bajke, umjesto da se otvoreno govori da je na sceni stvaranje ISIL tvorevine u Evropi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.