Lažni Kongres DPS-a: Milo čisti partiju od Simovića, Gvozdenovića i Markovića

9

Prošlo je nešto više od četiri mjeseca od odlaska Demokratske partije socijalista (DPS) sa vlasti u Crnoj Gori, a tenzije unutar te partije zbog istorijskog poraza na parlamentarnim izborima održanim 30.08.2020. godine se još uvek ne smiruju.

Iako planiran za decembar, vanredni kongres DPS-a biće održan 23.01.2021. godine, na kojem će se prema tvrdnjama rukovodstva na čelu sa predsjednikom stranke i republike Crne Gore Milom Đukanovićem, potvrditi da je donedavno vladajuća partija isključivo opredjeljena za odbranu nacionalnih i državnih interesa, jačanju multietničke demokratije i sveukupne emancipacije, kao i da će se tom prilikom usvojiti savremena politička platforma osvježena novim kadrovima neophodnim za djelovanje na svim nivoima.

Međutim, kao što sam naslov ovog teksta kaže „Lažni kongres DPS-a“, stvarnost je sasvim drugačija, i evidentno je da se na kongresu neće desiti ništa osim što će se učvrstiti stranačka vlast, odnosno neprikosnovena fotelja Mila Đukanovića, koji ovu partiju smatra svojom ličnom svojinom.

Naime, kako ekskluzivno saznajemo iz najužeg rukovodstva DPS-a, Đukanović će iz vrha partije najpre eliminisati sve nekadašnje zaslužne kadrove poput članova predsjedništva Milutina Simovića i Brana Gvozdenovića, inače po svemu sudeći odlazećeg političkog direktora stranke, zatim ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, veoma iskusnog, vještog i uticajnog na području sjevera Crne Gore, a posebno bivšeg premijera Duška Markovića, koji već duže vrijeme čeka na prijem u kabinet kod Đukanovića.

Kako stvari stoje, a to će se 23.01. i pokazati, suština kongresa će biti da Đukanović potvrdi svoju vlast, a ne da DPS ojača svoj status na političkoj sceni i nađe način da povrati povjerenje iznevjerenih građana i dugogodišnjih pristalica. Najbolji primjer takve logike je Đukanovićev kandidat za mjesto broj dva u DPS-u, odnosno Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, čovjek koji nosi epitet najvećeg gubitnika u istoriji stranke, koji je od bivše opozicije na parlamentarnim izborima bukvalno „pregažen“ sa neverovatnih 27.000 glasova razlike, što je nezabiježeno u modernoj višestranačkoj Crnoj Gori.

Kad se sve sabere, Đukanović je izabrao da najveće gubitnike dovede na čelo DPS-a, što samo pokazuje njegovu patološku crtu da je zbog sebične familijarne politike spreman da do kraja uništi DPS kao donedavno najuticajniju stranku u Crnoj Gori, koju inače nije porazio samo narod na nedavnim izborima, već je svakim danom svojim postupcima poražava i njen predsjednik.

(Izvor:nacionalist.rs)

9 Comments
 1. Darko komentariše

  Samo treba da vas prokunemo za zlo koje isijavate ljudima ovim portalom kog uredjuje kos ili ko vec sa spijunima nasim !!!!
  Crknucete ko zadnje kukavice izdajnicke … a vi samo pisite , spinujte i lajte dok je jefnog Crnogorca bicete prokleti sa svim vasim !!!

  21
  58
  1. NK Komita komentariše

   Brate, samo bez nervoze. Polakote, što bi brat Kata rekao, pred zoru se mrzne. Ova govna velikosrpska mogu na lakat da prozbore od muke, Milo će reformisati partiju i vratiti je očišćenu na vlast, a toga se oni boje ko đavo od krsta. Jer dosad smo ih tolerisali za sve gadluke što su činjeli, a kad se vrnemo ima da ih zgazimo ko balegu i poćeramo po zatvora, čisto da vide jesmo li ranije bili režim i da malo uporede. A tih 27.000 glasova, to lažu ko što inače srbi vole da lažu, rezultat sa izbora ranije je uključivao i tada gradsku opštinu Tuzi, a koja je sad samostalna opština. Slično ko kad smo dali Petnjici opštinu pa više nemamo većinu u Beranama. Al dobro, nećemo se sjekirati, zna se ko je glavni i ko će biti glavni, a izmjerićemo se u Nikšiću uskoro pa da vidimo ko će kako proći.

   15
   29
   1. VojvodaMarkoMiljanov komentariše

    Komita, dosta sa fašističnom mržbjok koju je širio bivši režim da bi zamotan u CG zastavom mogao da nekontrolisano pljačka Crnu Goru.

    Ovo je stara CG, časna i poštena na koju ćete se morati navići!

    19
    9
    1. Milica komentariše

     Bojite se ,panika !

 2. Snjeg komentariše

  Presmijesni ste.Ha ha ha .

  10
  20
 3. Miki Crnogorac komentariše

  Svi navedeni prelaze u SDP i prenose svoj skupstinski mandat SDP-u !

  9
  3
 4. Kontra revolucija komentariše

  Bolje da Djukanovic ocisti partiju od samog sebe !.
  Sto da padaju samo polu luzeri ?.
  Sto bi morao glavni luzer da prezivi ?.

  17
  7
 5. Jana komentariše

  Neka ga, kako god njegovo je prošlo a nasljednika nema.Mogu da se koprcaju….

  4
  6
 6. tako stoje stvari komentariše

  DPS nije politička partija, no jasno i nedvosmisleno ustrojena interesna organizacija …nikakve tu ideologije nema, samo interes…dokle god budu nalazili interesa u toj grupi, čuvali ledja jedan drugom, opstajaće…u skladu sa interesima, mijenjaće se i pojedinci, medjutim kostur, i glava ostaju, te u skladu sa time treba i gledati na kadrovske rokade.

  5
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.