Сакашвили напуsтио Украјину

0

У понедјељак, 12. фебруара, украјински медији су извијестили да је бивши предсједник Грузије, и бивши гувернер украјинске регије Одеса Михаил Саакашвили, већ одлетио са кијевског аеродрома Бориспољ у Пољску.
Према неким изворима, авион са бившим лидером Грузије полетио је око 16:00 сати по кијевском, односно 17:00 по московском времену, пишу локални медији.
Недуго послије тога, помоћник шефа Државне граничне службе (СБС) Украјине Олег Слободиан извијестио је да је бивши грузијски лидер заиста послат у земљу у којој је боравио до доласка у Украјину, будући да је “на територију бивше совјетске републике боравио “илегално”.
“Политичар се на територији Украјине налазио мимо закона, па је стога, у складу са свим правним формалностима, враћен у земљу из које је дошао”, написао је Слободиан на својој Фејсбук страници.
Подсјетимо, како је објављено на сајту кп.ру, раније у понедјељак, 12. фебруара, замјеник Врховне Раде, Јури Деревјанко, рекао је да је Сакашвили био задржан у ресторану “Сулугуњи” у Кијеву. Нешто касније, Министарство унутрашњих послова потврдило је ову информације. У међувремену, адвокат бившег гувернера Одесе, Павел Богомазов, одмах је потврдио да је његов клијент ухапшен. са циљем депортације са украјинске територије.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.