ДПС мисли на своје тужиоце: Ранка чувала Мила и Аца па је вратили на мјесто злочина

0

Скупштина Црне Горе, након два неуспјела јавна позива, изабрала је јуче четири члана Тужилачког савјета из реда угледних правника, а међу њима су Ранка Чарапић и Анета Спаић. Осим њих, изабрани су и декан Правног факултета Велимир Ракочевић и адвокат Милан Филиповић.
Чарапић је била Врховни државни тужилац, за чијег мандата није процесуиран ниједан функционер ДПС-а, док је Aнета Спаић супруга министра иностраних послова Срђана Дармановића.
Умјесто да кривично одговара због несавјесног рада, Ранки Чарапић је омогућено да оде у пензију, да се бави адвокатуром, и да се сада врати у Тужилачки савјет.
Дугачак је списак људи повезаних са ДПС-ом које није хтјела да процесуира. На том списку су чланови породице Ђукановић, Миомир Мугоша, АНБ оперативци Душко Голубовић и Зоран Лазовић, челници ДПС-а из Будве… Чарапић је ћутала на пријаву у вези са Првом банком и законитошћу њеног пословања.
Од ње је тражено да провјери наводе да су службеници Агенције за националну безбједност Зоран Лазовић и Душко Голубовић у комуникацији са припадницима организованог криминала и да посједују вишемилионску имовину у земљи и иностранству. Тужилаштво је тада упознато са непобитним доказима да је Зоран Лазовић у врло срдачној атмосфери, присуствовао свадби Сафета Калића, у друштву Шарића и шефова организованог криминала из цијелог региона.
Заштитила је Предрага Секулића и Бранимира Гвозденовића који су малверзацијама са планском документацијом и инспекцијским надзором омогућили Брану Мићуновићу да нелегално подигне вишеспратницу у Будви.
Чак двије пријаве због случаја “Царине” и продаје општинске земље ван тендера су поднијете државном тужилаштву, против градоначелника Подгорице Миомира Мугоше и власника “Царина” Чедомира Поповића.
Данас смо свједоци да се покреће поступак против Мугоше, по пријавама које је Чарапић држала у фиоци. Па се поставља логично питање хоће ли неко покренути њену одговорност, а апсурд је да је послије свега и награђена.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.